Down farkındalığına renkli yürüyüş

İskenderun Belediyesi ve Engelsiz İskenderun Derneği tarafından Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla yürüyüş düzenlendi. “Engelliyim Engel Tanımam” yürüyüşü, Down Cafe önünden başladı.

GÜNCEL 23.03.2018 10:21:38 0
Down farkındalığına renkli yürüyüş

Down sendromlu çocukların ve ailelerinin de katılımı ile gerçekleşen yürüyüş konteji, Şehit Pamir ile Ulucami caddelerinden geçti. Kortej, yürüyüşü Anıt Alanı´nda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile sonlandırdı. Katılanların, 'İstikamet Kızıl Elma; Afrin´de bizde varız; Bayrak kanımız, Mehmetçik canımız; Dualarımız Mehmetçiklerimizle; Bayrak Sevgimiz Engel Tanımaz; Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez; +1 Gönlüme Gir” yazılı döviz de taşıdığı yürüyüşte, Afrin´de yürütülen Zeytin dalı Harekatına destek mesajı da verildi.
Etkinlikte konuşan Engelsiz İskenderun Derneği Başkanı Feray Dingil, toplum içerisinde down sendromlu çocukların ve gençlerin var olduklarını göstermek amacıyla İskenderun Dowh Cafe´de bir dizi etkinliklerin ardından yürüyüş düzenlediklerini söyledi. Dingil, “Bu yürüyüşümüzde özellikle Türk Silahlı Kuvvetlerimize ve mehmetçiklerimize desteğimizi göstermek istedik. Allah yardımcıları olsun. Down sendromlu çocuklarımız da bunun farkında ve askerimizi çok seviyorlar. Sevgilerini de farklı olarak gösterdiler” dedi.
Yürüyüşe katılan İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de, belediye olarak down sendromlu çocuklara karşı son derece duyarlı olduklarını ifade etti. İskenderun´daki engelli vatandaşları hayata bağlayacak olan ve bölgede ilk olan ‘Down Kafe´ projesini hayata geçirdiklerini belirten Dingil, 'Her zaman engelli vatandaşlarımızın yanında olduk olmaya devam edeceğiz. Eve hapsolmuş engelli vatandaşlarımızı hayata tutunduracak, daha farklı ve özel bir yaşam sürmelerine yol açacak Down Kafe projemiz ile çocuklarımız rehabilite ediliyor, eğitim alıyor, sosyalleşiyor“diye konuştu. Yürüyüşe AKP İskenderun Başkanı Beyazıt Bestami Bilgili de katıldı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00