Dr. Aras´a milletvekili desteği

Hatay Milletvekili Serkan Topal, Harbiye´de görev yaparken Antakya´daki bir basın açıklamasına katıldığı gerekçesiyle hakkında disiplin soruşturması başlatılan ve meslekten atılması istenilen Dr. Ahmet Aras´la ilgili Sağlık Bakanlı?

13.10.2017 10:20:11 0
Dr. Aras´a milletvekili desteği

Milletvekili Topal, '14 Mayıs 2017 günü ntakya Parkında Nuriye Gülmen ve Semih Özakça´ya destek olmak maksadıyla çeşitli sivil toplum kuruluşları ve sendika temsilcilerinin de bulunduğu basın açıklamasına katıldığı için Dr. Aras hakkında disiplin soruşturması başlatılıp, memurluktan çıkarma cezasının teklif edilmesini üzüntü ile öğrendik. Bu hukuksuz linç girişiminin kabul edilemez. Konunun takipçisi olacağız' değerlendirmesinde bulundu. Milletvekili Topal, gazetemize ilettiği yazılı açıklamasında, şunlar belirtti: 'Anayasamızın 2. maddesinde ‘Türkiye Cumhuriyeti, demokratik, lâik ve sosyal bir hukuk Devletidir´ demektedir. Hukuk devletinin birden çok tanımı olmakla beraber üzerinde mutabık kalınacak tanımı, hukuk kurallarına bağlı olan, vatandaşlarına hukuk güvenliği sağlayan, yönetimde keyfiliğin egemen olmasını önleyen ve kendisini hukukla sınırlayan devlet demektir. Bir ülkede temel haklar güvence altına alınmamışsa, devletin yargısal denetimi, hakim ve yargı bağımsızlığı işlevsiz hale getirilmişse, yeterli ve sağlıklı işleyen hak arama yolları mevcut değilse o ülkede yurttaşların kendini hukuksal güvencede hissetmesi olanaklı değildir. Özellikle 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sonrası AKP´nin ülkenin tamamını OHAL rejimi ile yönetmeye çalışması ile hukuk devletinden uzaklaşma eğilimi hızlanmıştır. Açılan davalar ve başlatılan soruşturmalarla, OHAL süreci, hükümetin ideolojisini benimsemeyen toplumun muhalif kesimlerini sindirmek için sistemli bir araca dönüştürülmüştür. Bugün temel özgürlüklerin belki de en önemlisi olan düşünce ve kanaatini açıklama hürriyeti; anayasamızda düzenlenmiş olmasına rağmen, özellikle OHAL dönemi uygulamalarıyla bu özgürlüğün kullanımı yaşamın her alanında ortadan kaldırılmıştır.'

14 Mayıs 2017 tarihinde gezi protestolarında yaşamını yitiren Hataylı Ali İsmail Korkmaz ve Ahmet Atakan´ın anneleri, Ankara´da açlık grevine katılan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça´ya destek olmak amacıyla bir günlük açlık grevi yapmıştı. Bu açlık grevine destek olmak amacıyla çok sayıdaki meslek örgütü ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de aynı yerde basın açıklamasıyapmıştı. Hatay Tabip Odası YK üyesi de olan Dr. Ahmet Aras´ın, bu toplantıya katıldığı gerekçesiyle hakkında disiplin soruşturması açıldığı ve meslekten çıkarılmasının istendiği biliniyor.


Anahtar Kelimeler: Aras milletvekili desteği

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,53% -0,03
  • EURO

    34,88% 0,12
  • GRAM ALTIN

    2426,09% -0,15
  • Ç. ALTIN

    4017,93% 0,00