Dr. Yahya Yılmaz: Hatay, Atatürk´ün son eseridir

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Öğretim Üyesi Dr. Yahya Yılmaz, Hatay´ın, Atatürk´ün milletimize kazandırdığı son eseri olduğunu belirtti.

GÜNCEL 11.11.2020 10:43:29 0
Dr. Yahya Yılmaz: Hatay, Atatürk´ün son eseridir

Akın Bodur/İskenderun
İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Öğretim Üyesi Dr. Yahya Yılmaz, Hatay´ın, Atatürk´ün milletimize kazandırdığı son eseri olduğunu belirtti.
10 Kasım Atatürk´ü Anma Günü etkinlikleri kapsamında İSTE´de çevrimiçi ‘olarak düzenlenen Atatürk ve Hatay´ konulu söyleşide konuşan Dr. Yılmaz, 'Hatay, Atatürk´ün milletimize kazandırdığı son eseridir. Sahip olduğumuz vatanımızın tarihi önemi ve stratejik konumu sebebiyle bu vatanı elde etmek için ödediğimiz bedeller, elde tutmak için de verilmek zorunda kalındı ve bu mücadele hiç bitmeyecek. Bu vatanı korumanın temel şartı, onun için ödenen bedellerin ne olduğunu bilmekten geçmektedir. Atatürk, Hatay sorununun çözümü için verdiği mücadele verdi ve strateji uyguladı. Hatay halkına umut olan ´inşallah ileride sizleri de kurtaracağız´ sözünü aşama aşama gerçekleştirdi. Atatürk´ün günün şartları ve eldeki imkanlar dahilinde yürüttüğü Hatay mücadelesinde zamanın olgunlaştığını gördüğü anda bu vatan parçasını anavatana kattı. Hata, baştan sona planlanmış ve ortaya konmuş bir dış siyasetin ürünüdür. Hatay, Atatürk´ün milletimize kazandırdığı son eseridir. Bir kez daha Atatürk´ü ve bütün kahramanlarımızı saygıyla ve hürmetle anıyoruz' dedi.

CHP´li gençlerden dilek feneri
İskenderun´da CHP´li gençler ise ölümünün 82. yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ü dilek feneri etkinliği ile andı. CHP İskenderun Gençlik kolları Başkanı Mert Üs, 'Bizler emanetine son nefesimize kadar sahip çıkacağız. Şekilci Atatürkçüler değil, gerçek Atatürkçüler olacağız. O´nun hayat görüşünü benimsemiş, vatan, millet, bağımsızlık kavramlarını özümsemiş ve yönetim şeklini kendine ışık edinmiş bir yönetim olacağımıza söz veriyorum. Mustafa Kemal´i anlamak her 10 Kasım´da onun hayatını ezbere tekrarlamak değildir. Yaptıklarını zaten ezberledik. Satır aralarında anlattığı yapmamız gerekenler bizim yolumuz olmalı. Türk gençliği; O´nun ilkelerini ezberlemek değil, uygulamaktır. Gençliğin yapması gereken, onun devrimciliğini ve ileri görüşlülüğünü örnek almaktır' dedi.

Üniversiteden sanal ortamda konser
İSTE Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuvarı tarafından da çevrimiçi etkinlikle, Atatürk, sevdiği şarkılarla anıldı. Konservatuarın resmi sosyal medya hesabı üzerinden dinleyicilere ulaşan konserde, gitar çalan öğretim görevlisi A. Eren Kaysar´a, klarnette Işık Candan Yüce eşlik etti. Atatürk´ün sanat ve sanatçıya önem verdiğini anımsatan Kaysar, Atatürk´ün, 'Bir millet, sanattan ve sanatkardan mahrumsa tam bir hayata malik olamaz. Böyle bir millet bir ayağı topal, bir kolu çolak, sakat ve alil bir kimse gibidir. Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş olur' sözünü anımsattı. Atatürk´ün en sevdiği makamların rast, mahur, hüzzam, segâh ve bestenigâr olduğunu belirten Kaysar´ın konseri, 35 dakika sürdü.

Müzede Atatürk fotoğrafları sergisi
Antakya´daki Şehir Müzesinde de 'Anılarla Atatürk Fotoğrafları' Sergisi açıldı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün ölümünün 82. yıl dönümünde Antakya´da yapılan anma törenine katılanlar, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Hatay Şehir Müzesinde açılan 10 Kasım Anılarla Atatürk Fotoğrafları sergisi de gezdi. Sergiye, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Antakya Garnizon Komutan Tuğgeneral Orhan Akkurt, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Mustafa Kemal Üniversitesi Rektörü Hasan Kaya, Vali Yardımcıları Aydın Tetikoğlu ve Cilvegözü Mülki İdare Amiri Salih Altun da katıldı.
Öte yandan 10 Kasım Atatürk´ü Anma Günü kapsamında, EXPO 2021 Hatay Gönüllüleri´nin çektiği 20 fotoğraf da Antakya´daki Hatay Büyükşehir Belediyesi Expo Evi´nde sergilendi. kentin farklı noktalarından çekilen Türk bayrağı temalı fotoğraflardan oluşan sergiyi Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş da gezti ve fotoğrafları inceleyerek bilgi aldı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22