Dr. Çalışır: Akademi konuşmakla sorumlu

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) Öğretim Üyesi ve İskenderun Kent Konseyi Başkanı Dr. Vahit Çalışır, “Bilimsel bilginin susması milletimizin zararına olacağından bizler konuşmakla sorumluyuz” dedi.

İSKENDERUN 14.07.2023 14:57:00 0
Dr. Çalışır: Akademi konuşmakla sorumlu

İSTE’de düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliğinde Darbeler ve Üniversiteler konulu bir sunum gerçekleştiren Dr. Vahit Çalışır, Türkiye4nin yaklaşık yüz yıldır darbelen sorunu yaşadığını belirtti. Çalışır, “Benzer sorunlar sıklıkla tekrarlıyorsa orada sorunun çözüm bulduğunu söylemek mümkün değildir. Yüz yıldır darbelerle ve darbe girişimleriyle uğraşıyoruz.  Bu noktada akademiye, bilime çok önemli bir görev düşmektedir. Akademisyenin konuya ilişkin örüntüleri tespit etmesi, gerekli önlemleri almaları ve uyarıları yapması gerekmektedir” diye konuştu.

Çalışır, akademinin sorumluluğa da dikkat çektiği konuşmasından şunları kaydetti: “Bilimsel bilginin susması milletimizin zararına olacağından bizler konuşmakla sorumluyuz. Darbelerde, felaketlerde örüntüler hep benzer şekilde ilerliyor. Bu tehditlerin bundan sonra geçtiğini, hiç yaşamayacağız düşüncesini üstümüzden atmalıyız. Türkiye Yüzyılında yapılan işlerin yanında duran, karşısında ne kadar kalabalığın olduğunu umursamadan dik duran akademisyenlere ihtiyacımız var.”

14 Temmuz Cuma günü İSTE Merkez Kampüs’te bulunan Mavi Salonda düzenlenen programa İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci ev sahipliği yaparken, İskenderun Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, 39'uncu Mekanize Piyade Tugayı Komutanı Tuğgeneral Hakan Tutucu, İskenderun Deniz Üs Komutanı Tuğamiral Murat Fırat, İskenderun İlçe Jandarma Komutanı J. Binbaşı Yusuf Yıldırım, İSTE Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Meltem Eken, Prof. Dr. Suha Orçun Mert, İSTE Genel Sekreteri Yahya Kılıç, İSTE akademik ve idari personeli ve misafirler katıldı.

İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu ile İstiklal Marşı ile başlayan programda selamlama ve açılış konuşmasını İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci yaptı. Programda İSTE Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nazif Çalış da Türkiye Yüzyılı ve 15 Temmuz Hain Darbe Girişimi başlıklı bir konuşma yaptı.

“Türk Milletinin 15 Temmuz’da yazdığı destan tarih boyunca anlatılacaktır” diyen Prof. Depçi, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bir daha darbelerle karşılaşmamak, bir daha felaketler yaşamamak için üniversitelerin önemi ortadadır. Neyle karşılaşırsak karşılaşalım liyakat sahibi bireyler yetiştirmek bizim boynumuzun borcudur.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19