DSP, Arsuz adayı da belirledi

AKP, 15 ilçede bugün isimleri açıklayacak

SİYASET 22.01.2019 10:47:51 0
DSP, Arsuz adayı da belirledi

Akın Bodur/İskenderun

31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimler için Hatay´ın bazı ilçelerinde belediye başkan adayı çıkarmayı planlayan Demokratik Sol Parti (DSP), defne adayı olarak açıkladığı Mehmet Güzelyurt´un ardından Arsuz´da da adaylarını açıkladı. DSP´nin 31 Mart Pazar günü yapılacak seçimler için Arsuz belediye Başkan adayı olarak Dr. Cafer Özenir olarak açıklanırken, Samandağ Belediye Başkan adayının da Ayhan Kara olması bekleniyor.
Hafta sonu geldiği Hatay´da Defne ilçe örgütünün binasanını açılışına ve Samanağ´da düzenlenen toplantıya katılan Demokratik Sol Parti Genel Başkanı Aksakal, ´ittifak´larla seçime itmeyeceklerini ifade etmişti.
DSP Arsuz İlçe Başkanı Ali Kaya da bu haftadan itibaren Arsuz´ Belediye Başkan adayı Cafer Özenir ile birlikte seçim çalışalarına başlayacaklarını, katılımcı ve şeffaf bir belediyecilik anlayışını yöre halkıyla buluşturacaklarını ifade etti. Demokratik Sol Parti adayı olarak seçildiği 2009-2014 yılları arasında Çekmece Belediye Başkanlığı yapan Cafer Özenir, Arsuz yöresinde özel tıp merkezinin de ortaklarından.

AKP´nin adaylarını tanıtıyor
Hatay´da Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak İbrahim Güler´i belirleyen AKP, bugün ilçelerdeki adaylarını düzenleyeceği toplantıda açıklayacak. AKP, bugün (22 Ocak Salı) Antakya Kapalı Spor Salonunda saat 16.00´da düzenleyeceği aday tanıtım toplantısında 15 ilçedeki adaylarını açıklayacak. AKP´nin Hatay´daki 15 ilçesindeki adaylarının açıklanıp, tanıtılacağı toplantıya TBMM AKParti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ve Hatay Milletvekilleri Hacı Bayram Türkoğlu, Hüseyin Yayman, Abdulkadir Özel, Hüseyin Şanvedi ve Sabahat Özgürsoy Çelik ile Hatay Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak İbrahim Güler de katılacak. AKP´nin İskenderun Belediye Başkan adayının Fatih Tosyalı, Arsuz Belediye Başkanlığı adayının da Necim Bozkurt olacağı öğrenildi.

CHP adayları perşembe günü
CHP ise 31 Mart yerel seçimlerine katılacak Hatay´ın 12 ilçesindeki belediye başkan adaylarını 24 Ocak Perşembe günü yapacağı Merkez Yönetim Kurulu ve Parti Meclisi toplantısı sonrasında açıklayacak. CHP, daha önce Hatay´da Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Lütfü Savaş, Payas Belediye Başkan adayı olarak Ali Oğuz, Reyhanlı Belediye Başkan adayı olarak Nihat Dağ´ı ve Antakya Belediye Başkan adayı olarak da Hikmet Hatunoğlu´nu gösterdi.

BTP´den Arsuz adayı
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) 31 Mart yerel seçimleri için Arsuz Belediye Başkan adayı olarak Sedat Şahan´ı belirledi. BTP Hatay İl Başkanı Fehmi Uçar, Arsuz adayları Şahan´ın seçim çalışmalarına dün başladığını belirtti. BTP Arsuz Belediye başkan adaı Şahan´ın evinin önünden başlayan konvoy, Konarlı meydanına giderek, toplantı düzenledi. BTP Genel Başkan Yardımcısı Şahin Bozdoğanın da katıldığı toplantıda yöredeki seçmene seslenen Şahan, “Konarlı´dan Konacık´a kadar ilçenin her karışına hizmete talibiz. Gelişim ve değişim içim yeni bir diriliş lazım, yeni bir siyaset anlayışı lazım. Başkan ve yardımcıları sıcak odalarda, deri koltuklarda oturmayacaklar. Lüks makam arabalarında gezmeyeceğiz, halkın arasında olacağız. Genel başkanımız Haydar Baş Baş´ın ´milli ekonomi modeli´ ışığında ilçeyi her yönden zenginleştirecek, projelerle geliyoruz. Çevre temizliği, altyapı ihtiyaçlarının yanında yoksulluk ve işsizlikle de mücadele edeceğiz” dedi. BTP heyeti, seçim çalışması kapsamında Atatürkçü Düşünce Derneği Konarlı Temsilciliğini de ziyaret etti.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57