DSP Hatay´da adaylar çıkarıyor

DSP, 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimler için Hatay´ın bazı ilçelerinde belediye başkan adayı çıkarıyor.

SİYASET 21.01.2019 10:20:15 0
DSP Hatay´da adaylar çıkarıyor

Akın Bodur

DSP´nin aday belirleyeği kentler arasında Defne ve Samandağ´ın kesin olduğu, ancak bazı yörelerde de aday çıkarmak için çalışma yaptığı öğrenildi. DSP´nin yerel seçimlerde aday çıkarmayı düündüğü ilçeler arasında Arsuz´un da bulunduğu, İskenderun´unda ise ihtimalin az olduğu belirtiliyor. CHP ise İskenderun, Arsuz, Samandağ ve Defne´nin de arasında bulunduğu Hatay´ın 12 ilçesinde adaylarını 24 Ocak Perşembe günü yapacağı MYK ve PM toplantısı sonrasında açıklayacak. Hatay´da bazı ilçelerde seçimlere AKP ve CHP dışındaki siyasi partiler ya da bağımsız adaylarla da gidilecek. AKP´de küskünlerin oluşturduğu bir gurubun Yayladağı´nda da bağımsız bir aday ya da farklı bir partiden aday çıkarması bekleniyor.
Partisinin Defne ilçe binasının açılışını yapmak üzere önceki gün Hatay´a gelen DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, Samandağ´ı da ziyaret etti ve Antakya´da basın toplantısı düzenledi.

DSP´nin Defne adayı belirlendi
DSP Genel Başkanı Önder Aksakal, 31 Mart yerel seçimlerinde Defne Belediye Başkanlığı için Mehmet Güzelyurt´u aday gösterecekerini açıkladı. DSP Hatay İl Başkanı Mehmet Karaçay ve ilçe başkanları ile yöneticilerin de katıldığı açılış ve ziyaretlerde konuşan Aksakal, partilerin ´ittifak´ adı altında halkın aklımızla alay ettiğini savundu.

Aksakal: Sahte ittifakları reddediyoruz
DSP Genel Başkanı Aksakal, 'CHP kendi çizgisi dışına çıkmış birçok yerde sağcı aday göstermiştir. ´Temiz belediyecilik´ diye yola çıkan AKP´de istifa ettirilenbelediye başkanları, temiz belediyecilik yaptıkları için mi istifa ettirildi?AKP, ´temiz belediyecilik, temiz toplum, temiz çevre´ iddiasıyla milleti kandırma gayretine girmiştir. En büyük destekçisi de sözde milliyetçi olan partidir. Demokratik Sol Parti olarak 31 Mart ´ta yapılacakyerel seçimlere giderken, sahte ittifakları reddediyoruz ve kendi adaylarımızla seçime gidiyoruz' dedi.

 


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22