DTK ve DBP´den Hatay´da toplantı

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı Berdan Öztürk ile Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanları Saliha Aydeniz ve Keskin Bayındır´ın olduğu heyet, İskenderun´da değerlendirmede bulundu.

SİYASET 10.04.2021 16:01:59 0
DTK ve DBP´den Hatay´da toplantı

Heyete, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Urfa Milletvekili Ömer Öcalan, HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM) üyeleri, Hatay il eş başkanları ile ilçe yöneticileri de eşlik etti.

Türkiye´deki tüm sorunlarının başlangıcının Kürt sorununun olduğunu belirten Bayındır, “Kürt sorununu çözmezseniz, hırsızlık, çürümüşlük ve yolsuzluğun önüne geçemezsiniz' değerlendirmesini yaptı. HDP üzerinde yürütülen politikalar ve kapatma davasını da eleştiren Bayındır, 'Kapatma davası, kendi geleceklerini kurtarmak için ortaya atılan bir kumpas davasıdır. Ancak alnımız aktır ve başımız diktir. HDP, sadece onların kurduğu gibi il ve ilçe teşkilatlarından oluşan bir parti değil. Arkasında milyonlarca yurttaşın olduğu, hakikati savunan bir halk gerçekliği var. Ne yaparlarsa yapsınlar bu hakikati bitiremezler' diye konuştu.

HDP İskenderun ilçe binasında düzenlenen toplantıda konuşan DTK Eş Başkanı Öztürk de, Türkiye´nin önemli bir süreçten geçtiğini belirterek, barış isteyenlere antidemokratik uygulamalar yürütüldüğünü ifade etti. Öztürk, 'Halk, bu saldırılara karşı iradesini daha güçlendirdi. Kürtler, bu sorunu savaşla değil, diyalogla çözmeyi istedi. Tecrit politikalarıyla kin ve öfkelerini açığa çıkarıyorlar. Tecridi kabul etmiyoruz' dedi. Öztürk, açıklamasını şöyle sürdürdü: 'Halk bunların umurunda değil. Ssadece kendi geleceklerini düşünüyorlar. Türkiye´nin geleceğini ABD´ye ve Avrupa´ya satmayın. Gelin Kürt sorununu çözelim. Kürt sorunu çözülürse Türkiye´nin önü açılır.'

DBP Eş Genel Başkanı Bayındır ise, “Çözüm süreci, Türkiye´nin umudu ve aydınlığı olduğu bir süreçti. İki yılda böylesi bir süreç yaşadık. Ancak AKP ve MHP iktidarı, halkın barış, adalet ve özgürlük beklentilerini görmezden gelerek barış ve diyalog sürecini bitirdi ve bu süreci baltaladı. AKP-MHP, Türkiye´yi yeni bir kaosa sürüklemek istiyor. Kurulmak istenen faşist sisteme karşı halklar ve demokratik kitle örgütleri mücadele ediyor. Bugün gelinen aşamada, kendilerini ne kadar güçlü olarak gösterseler bile bizlerin hak arayışı onlarınkinden kat be kat daha güçlü' diye konuştu. Bayındır, halkın açlık ile yüz yüze olduğunu da ifade etti. Heyet, daha sonra Dörtyol´a gitti.


Anahtar Kelimeler: Hatay toplantı

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22