Dudu: Önce Adalet

CHP´de ´adalet yürüyüşü´ toplantısında konuşan Dudu: Adaletin olmadığı yerde hiçbir şey olmaz.

14.07.2017 09:21:59 0
Dudu: Önce Adalet

CHP İskenderun İlçe Teşkilat tarafından düzenlenen basın toplantısında konuşan CHP Hatay Miletvekili Mevlüt Dudu, 'Adaletin olmadığı yerde hiç birşey olmaz. Adalet devletin temelidir. Biz bunun için yollara düştük' dedi.

Partisi CHP´nin İskenderun  ilçe  binasında İlçe başkanlarıyla düzenlenen toplantıda, Cumartesi günü 25 gündür düzenlenen eylemi sonlandırdıklarını belirten Dudu, genel başkanlarının Ankara Güven Park´tan İstanbul Maltepe´ye kadar´a dalet´ için  yürüdüğünü anımsattı. Bu yürüyüşün büyük bir bölümüne kendisinin de eşlik ettiğini belirten Dudu, şöyle konuştu: 'Vatandaşlarımızla birlikte bu tarihe tanıklık ettik. Gerçekten inanılması çok güç bir eyleme başkanımız imza attı. Peki biz neden yürüdük? ´Adalet yürüyüşü´ diyoruz adına niye gerek vardı buna? Buna şunun için gerek vardı. Özellikle 2010 referandumundan itibaren yüksek yargıda yapılan yeni düzenlemeler vardı biliyorsunuz, 16 Nisan´daki son referandumla tamamlandı. Tüm Türkiye´de yargı artık siyasallaşmış ve tamamen iktidarın yargısı haline gelmiştir. Bununda sonuçları birer birer ortaya çıkmaya başladı. Adaletin olmadığı yerde hiç birşey olmaz. Adalet devletin temelidir. Biz bunun için yollara düştük.'

Dudu, mecliste muhalefeti susturmanın alt yapısını oluşturacaklarını savunarak, bunun için yürüdüklerini dile getirdi.

Ülkeye adaleti ve özgürlüğü getirmek için gerekirse canları pahasına bu uğurda mücadele verecekleri kaydeden Milletvekili Dudu, konuşmasını şöyle sürdürdü: 'Biliyorsunuz geçen yıl 15 Temmuz´da hain bir çete devleti ele geçirmiş, devletin içerisinde yapılanmış ve bir darbe girişiminde bulunuldu. 249 yurttaşımız yaşamını yitirdi ve şehit oldu bu darbe girişimine direnirken. Hep birlikte siyasi parti gözetmeksizin bu darbeye karşı durduk ve darbenin başarıya ulaşmasını hep birlikte engelledik. Bende o gece meclisteydim. O bombaların altında hepimiz vardık. Fakat haddini bilmez TBMM başkanı ana muhalefet liderini yok sayarak 15 Temmuz kutlaması yapmaya hazırlanıyor. Ben buradan onu kınıyorum ve protesto ediyorum.

'Açıklanan darbe raporunda FETÖ´yü Cumhuriyet Halk Partisi´nin cesaretlendirdiğinin yer aldığını ifade eden Dudu, bunun kabul edilemez olduğunu belirtti. Dudu, CHP´nin ne FETÖ´yle nede herhangi bir terör örgütüyle yan yana getirmeye hiç kimsenin gücünün yetmeyeceğini de kaydetti.

CHP İskenderun İlçe Başkanı Yusuf Mansuroğlu da konuşmasında 15 Haziran´da CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu´nun 25 yıl hapis cezası aldığını hatırlatarak, genel başkanlarının  yürüyüş gerçekleştirdiğini söyledi. Bazılarının kendilerinin niye yürüdüğünü sorguladığını belirten Mansuroğlu, genel başkanlarının adalete ihtiyacı olan herkes için yürüdüğünü aktardı. Bu olayı sadece CHP´nin haksızlığa uğradığı bir olay olarak görüp yürümediklerini ifade eden Mansuroğlu, şöyle konuştu: 'Bu yürüyüşte genel başkanımızı teröristlerde yürümekle suçluyorlar. Bu ne gaflet. Bu konuda mertçe, yiğitçe efor sarf eden genel başkanımıza dil uzatanlar var. Onlara buradan sesleniyorum, genel başkanıma uzatılan o dilleri keseriz. Bu yiğitçe duruşunu eleştirenlere de söylüyorum. Maltepe´de milyonlar genel başkanımızın arkasındaydık bu haklı davada sonuna kadar arkasındayız. Bu memlekette hava kadar, su kadar, nefes kadar gerekli olan birşey var oda adalet. Oda düşünce özgülüğü ifade özgürlüğü biz bu yolda çocuklarımıza böyle bir ülke, böyle bir memleket bırakmak uğruna gerekirse canımızı veririz. Onun için boşuna uğramasınlar. Biz örgüt olarak sonuna kadar arkasındayız.'

Maltepe mitingine katılım oranıyla ilgili çeşitli sayıların telafuz edildiğini belirten Mansuroğlu, kendisinin alanı çıplak gözle gördüğünü aktardı. Kentten 5 otobüsle gittiklerini hatırlatan Mansuroğlu, miting alanından çıkarken dahi yüz binlerin alana geldiğini ifade etti. Toplantıya ilçe başkanlarının yanı sıra partililerde katıldı.


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,34% 0,29
  • EURO

    35,09% -0,01
  • GRAM ALTIN

    2308,86% 1,39
  • Ç. ALTIN

    3843,45% -0,29