Dudu: Önergenin yanıtı ´gelmedi´

Bir cinayet zanlısı, cinayette kullandığı ağır silahı Ankara Emniyet Müdürlüğünün darbe gecesi dağıtımından aldığını öne sürünce, Ankara Valiliği, iddiayı doğrulamadı ve darbe gecesi sivillere değil, polis meslek kartını g?

12.06.2017 11:48:34 0
Dudu: Önergenin yanıtı ´gelmedi´

Akın Bodur/İskenderun

Cevap verildiği belirtilen önergelerden birisi Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu´ya ait olduğu belirtildi. Milletvekili Dudu ise önergesine yanıtın gelmediğini söyledi. Ankara Valiliğinden yapılan açıklamada, '... 15 Temmuz 2016 gecesi yaşanan olayların darbe girişimi olduğunun anlaşılması üzerine, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karaaslan, darbecilere hızlı ve etkin karşı koyulmasını sağlamak amacıyla, sorumluları beklenmeden İl Emniyet Müdürlüğü´nün silah depolarının kapılarının kırılarak uzun namlulu silahların ve mühimmatının personele dağıtılması talimatını vermiştir. Bu talimat doğrultusunda sadece Ankara Emniyet Müdürlüğü mensuplarına personelin kimliği kontrol edildikten sonra yazılı olarak zimmet kaydı tutulmaksızın silah-mühimmat dağıtımı yapılmıştır. Emniyet Müdürlüğünün deposunda bulunan silahlara ilave olarak Emniyet Genel Müdürlüğü´nden kamyon ile gönderilen silah ve mühimmatta aynı yöntemle dağıtılmıştır. Dağıtım işlemleri, uçak, helikopter ve zırhlı araçların silahlı saldırıları altında; elektrikleri kesilmiş, su boruları patladığı için su dolan alanlarda yapılmıştır. Bu durum, tutanaklarla tespit edilmiştir. 16.07.2016 günü 16.30 ve 17.00 saatleri arasında tanzim edilen tutanaklarda dağıtım işleminin Emniyet Teşkilatı mensuplarına kimlik kontrolü yapılarak yapıldığı özellikle belirtildiği görülmüştür. Darbe kalkışmasının engellenmesinden sonra personele dağıtılan silahlar toplanmıştır. Yapılan sayımda 1 adet MP-5 silahının kayıp olduğu anlaşılmıştır. Bu durum tutanakla tespit edilerek ülke genelinde aranması için ilgili birimler bilgilendirilmiştir. Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu´nun aynı içerikli soru önergesine 27.10.2016; Batman Milletvekili Saadet Becerikli´nin soru önergesine ise 20.04.2017 tarihli cevabi yazılarda 15 Temmuz´da sivillere silah dağıtılmadığı tekraren bildirilmiştir... 15 Temmuz 2016 günü Emniyet Teşkilatı mensuplarına dağıtılıp, henüz bulunamayan silahlar arasında sadece bir (1) adet MP-5 makinalı tabanca bulunmaktadır. Bu silahın, darbe kalkışmasına karşı koyulmasında şehit olan Emniyet Amiri Cüneyt Bursa´nın şehit olduğu esnada yanında bulunduğu 25.07.2016 tarihli tutanak ile tespit edilmiştir. 15 Temmuz gecesi Ankara Emniyet Müdürlüğü´nden alındığı iddia edilen ve 30.07.2016 tarihinde Çubuk ilçesinde bir cinayette kullanıldığı belirtilen MP-5 makineli tabanca henüz bulunamadığından; şüpheli M. M. tarafından kullanıldığı iddia edilen cinayet silahı ile Şehit Emniyet Amiri Cüneyt Bursa´nın şehit olduğu sırada yanında olan ve henüz bulanamayan MP-5 makineli tabancanın aynı silah olduğu tespit edilememiştir...' ifadesine yer verildi.
Hatay Milletvekili Mevlüt Dudu ise Meclis´e verdiği önergesine yanıt verilmediğini, bunun meclis kayıtlarında da görüldüğünü belirtti. Gazetemize açıklama yapan milletvekili Dudu, 'Soru önergenize 27.10.2016 tarihinde yazılı açıklama gelmemiştir. Bu açıklama nereye gönderilmiştir?
Önergeye yanıt bana gelmediyse, nereye gönderildi?' dedi. Dudu, Ankara´da düzenlenen asayiş operasyonlarının da darbe gecesi dağıtılan, envantere kayıtlı silahlarınbulunması için mi yapıldığını sordu.


Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

Proje üreten derneklere destek sözü

"Hizmetler vatandaşın ayağına götürülecek"

"Rekor oyla" destek istedi

Konteyner kentte seçim çalışması

Hak sahipliğinde 1 günlük başvuru süresi

Pirireis sakinleriyle iftarda buluşan CHP: Seçimi kazanacağız

Öntürk: Önceliğimiz konut ihtiyacının karşılanması

  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    35,06% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2283,19% 0,26
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00