“Dumansız hava sahasına destek verin”

Hatay İl sağlık Müdürü Dr. Sebahattin Yılmaz, 2017 yılı içinde Hatay´da 25 bin 789 işyerinin Dumansız Hava Sahası kapsamında denetlendiğini belirterek, ihlal eden işletmelere bir milyon 588 bin lira idari para cezası uygulandığını ka

SAĞLIK 31.05.2018 10:14:12 0
“Dumansız hava sahasına destek verin”

İskenderun/SES

 Dr. Yılmaz, Hataylılardan ‘dumansız hava sahası´ uygulamasına destek vermelerini istedi.
31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada tütün kullanımının dünyada ve ülkemizde önlenebilir hastalık ve ölüm nedenlerinin başında geldiğini hatırlatan Dr. Yılmaz, Temmuz 2009´dan bu güne sigara bırakma polikliniklerinin hizmet vermeyi sürdürdüğünü, Hatay´da Antakya, Arsuz, Dörtyol, İskenderun ve Kırıkhan ilçelerimizde faaliyet veren toplam 7 birimde sigara bırakma polikliniği bulunduğunu kaydetti.

Sigarayı bırakmaya danışmanlık hizmeti
Alo 171 Sigara Bırakma Danışma Hattına başvuru yapanlara, başvuruları sonrasında eğitim almış sağlık çalışanları tarafından danışmanlık hizmeti verilmekte, hekimlerin gerekli gördüğü durumlarda ücretsiz ilaç verilerek farmakolojik tedavi uygulandığını bildiren Dr. Yılmaz, 2017 yılı içerisinde sigara bırakma polikliniklerine 965 kişi başvuruda bulunduğunu, başvuruda bulunanlardan 204 kişinin farmakolojik tedavi ile 13 kişinin ise danışmanlık hizmeti verilerek sigarayı bıraktığını ifade etti.

Polikliniklerden yararlanma önerisi
Bugün tüm dünya ülkelerinde sigarayı bırakmada Sigarayı Bırakma Polikliniklerinin etkinliğinin kabul gördüğünü de aktaran Dr. Yılmaz, şu bilgileri paylaştı: Sigarayı bırakma polikliniklerine başvuran kişilerde sigarayı bırakma oranı, kendi kendine sigarayı bırakmaya çalışanlara oranla daha yüksektir. Tütün mücadelesinin bütün adımlarına vatandaşların sahip çıkması kamusal hizmetlerin gücünü artırmaktadır. Bu sebeple eğlence ve yemek yenilen kapalı mekânlarda sigara içilmesi durumunda Alo 184 ve Yeşil Dedektör ihbar hatlarının kullanılarak vatandaşlarımızın da Dumansız Hava Sahasına destek vermesini hedeflemekteyiz. Tütün kullanımı başta kalp ve damar hastalıkları, kronik obstrüktif akciğer hastalığı (KOAH), akciğer kanseri, vücuttaki diğer kanserler (gırtlak kanseri, mesane kanseri, yemek borusu kanseri, rahim kanseri v.b.) olmak üzere gebelik ile ilgili sorunlara ve diğer birçok ciddi sağlık problemlerine neden olmaktadır. Başta sigara olmak üzere tüm tütün ürünlerini (puro, pipo, nargile, enfiye vs.) içmek; bedenin tüm sistemlerini etkileyen, bağımlılık yapan, kronik ve tedavi edilebilir bir hastalıktır.”


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

OSB yönetimine iade ziyareti

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07