Dünya Arapça Günü etkinliği

Samandağ´da, 18 Aralık Dünya Arapça Günü etkinliği düzenlendi. Finnen (ozan) Nihat Çay´ın sunduğu etkinlik, Samandağ Belediyesi Yeni Çarşı Salonu´nda yapıldı.

20.12.2017 09:59:43 0
Dünya Arapça Günü etkinliği

 

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir ve yardımcıları Mehmet Ali Kamacı ile Mehmet Yıldız, Samandağ Kadın Dayanışma Derneği Başkanı Hülya Nehir, Samandağ Övder Başkanı Arkadaş Karataş´ın da katıldığı etkinlikte, kentin farklı mahallelerinde oturan Meliha Aslan, Muhittin Küçük, Fakdet Berrak, Muti Aslan, Gülbahar Özdemir, Mehmet Daud, Edip Bozkurt, Cuma Sağlamtaş, Atiye Hacıoğulları, Gazi Güzey ve Yasin Tuncel sahne aldı; Arapça hikaye, şarkı söyleyip, tekerleme, atasözlerini anlattı ve bilmece sordu.
Övder Başkanı Karataş, anadili Arapça olan Samandağlıların çocuklarına Arapça öğretilmesi gerektiğini ifade etti. Belediye başkanı Nehir de, ana dilleri olan Arapça´nın yavaş yavaş unutulduğunu ifade etti ve Arapça´nın öğretilmesini istedi. Nehir, 'Bu işin temelinde okuma yazma var. Okumayı ve yazmayı öğrenemediğimiz sürece, istediğimiz kadar tiyatrosunu yapalım, etkinliğini düzenleyelim yetmez. Bu bakımdan daha köklü bir şey düşündük ve daha köklü bir şey yapalım istedik. Başkanlığını yaptığım Samandağ Hizmet Vakfı bünyesinde yapmayı palanladığımız dil okulunun inşaatına başladığımızda birçok yerden tepki aldık. Sorunlar yaşadık ama çevremizdeki insanlar, iş adamları herkes bir ucundan tuttu ve bir okul inşa ediyoruz. Yaklaşık 12 dersliği olacak. Arapça ve İngilizce eğitim verilecek. TÖMER Başkanını davet ettik, onlarla bir protokol imzalayacağız. Öğretmenleri oradan gönderecekler ve eğitimi burada biz vermeye başlayacağız' dedi.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22