Dünya Çevre Günü

Yarın, (05 Haziran Salı) Dünya Çevre Günü kutlanacak. İskenderun Körfezi´nde faaliyet gösteren ve yapımı planlanan termik santraller, yöredeki kirliliğin boyutunu da ifade ediyor.

GÜNCEL 4.06.2018 10:55:49 0
Dünya Çevre Günü

İskenderun/SES

Hatay´ın kıyı bölgesinde özellikle Erzin-Payas arasında yaşanan şiddetli yağışların da termik santral ve demirçelik gibi ağır sanayi tesislerinin etkisinin bulunduğunu biliniyor. Bölgeye, gemi söküm merkezi ya da merkezlerinin yapımı da planlanıyor.

Valilikten çevre mesajı
Hatay Valisi Erdal Ata da, 5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle yayınladığı mesajda şunlara yer verdi: 'Birleşmiş Milletlere üye 113 ülkenin katılımı ile 1972 yılında çevre konusunda Stockholm´de yapılan ilk uluslararası konferansın düzenlenme tarihi olan 5 Haziran, Dünya Çevre Günü olarak ilan edilmiştir. Dünya nüfusundaki hızlı artış, çarpık kentleşme ve sanayileşme gibi etkenler ile doğal kaynakların bilinçsiz kullanımı gibi faktörlere de bağlı olarak ortaya çıkan çevre sorunları bütün insanlığın geleceğini tehdit eder hale gelmiştir. Bu manada gelecek nesillerin bizlerdeki emaneti olan dünyayı korumak, artık küresel boyut kazanan çevresel sorunların çözümüne yönelik adımlar atmak ve bu konuda uluslararası yeni ve etkin tedbirler almak hepimiz için hayati bir sorumluluktur. Çevrenin korunması ve iyileştirilmesi için gösterilen çabanın temel amacı, insanın daha sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşamasını sağlamaktır. Unutmayalım ki, çevreye verdiğimiz zarar aslında insana ve insanlığa verilen zarardır. İnsan ve doğa arasında tabii dengeyi korumak amacıyla, doğal kaynaklara zarar vermeden, teknolojiyi ilerletmenin, kaynakların bilinçli olarak tüketilmesinin ve gelecek nesillerin ihtiyaçlarının karşılanmasına imkan verecek şekilde bugünün ve geleceğin yaşamını planlanmalıyız. Sağlıklı çevrenin ve sağlıklı toplum demek olduğunu bir kez daha hatırlatarak bütün hemşehrilerimize daha temiz, daha sağlıklı ve yaşanabilir bir gelecek temennisi ile Dünya Çevre Günü´nü kutlarım.'


Anahtar Kelimeler: Çevre günü hatay valiliği

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23