Dünya Çevre Günü Haftası

5 Haziran Çevre Günü ve Dünya Çevre Günü Haftası kutlanıyor.

GÜNCEL 8.06.2019 10:06:37 0
Dünya Çevre Günü Haftası

İskenderun/SES

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), ilçe belediyeleri ve sivil toplum kuruluşlarının gerçekleştireceği etkinliklerle doğanın korunması ve çevrenin temiz tutulması konularına dikkat çekilmesi hedefliyor. HBB´nin Dünya Çevre Günü etkinlikleri Antakya´da Antakya Atatürk Anıtı´na çelenk sunulmasıyla başladı. Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı, Hatay Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile sivil toplum kuruluşları Cumhuriyet Alanı´na çelenk bıraktr. Arsuz Belediyesi tarafından düzenlenen ve Hatay Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığının da destek verdiği etkinlik ise Arsuz Kent Meydanı´nda gerçekleştirildi. Etkinliğie,Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, öğrenci ve veliler katıldı. Etkinlikte Bahçeşehir Okulları öğrenciler müzik dinletesi sundu, ambalaj atıklarından bir araya getirilerek yapılan kıyafetlerle ana sınıfı öğrencileri de defile sunarak, geri dönüşümün öneminini anlatmaya çalıştı. Hatay Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları da ´Sevimsiz mikroplar adlı oyunu seahneledi.

Üç ilçede etkinlik yapılacak
Hatay Büyükşehir Belediyesi, 5-11 Haziran tarihleri arasında çevre konusuna dikkat çekmek amacıyla kutlanan Dünya Çevre Haftası kapsamında etkinlik yapacak. HBB Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından her yıl bir haftaya yayılan etkinliklerle kutlanan Çevre Haftasında, doğanın ve canlıların korunması, çevrenin temiz tutulması, temiz çevrenin insan sağlığı üzerindeki etkileri konularına dikkat çekmek ve bu konuda duyarlılık yaratmak hedefiyle yapılacak gençler ve öğrenciler de dâhil edilecek.
HBB´den yapılan açıklamada, 'Bu yıl düzenlenecek tiyatro gösterisi, çocuklara yönelik yüz boyama etkinlikleri çevre dostu çocuklar ile buluşturulacak. Etkinliklerde, çocukların çevrenin korunması noktasında duyarlı bireyler olarak yetişmesi amaçlanacak' ifadesine yer verildi.
Çevre Haftası kapsamında 11-12 Haziran´dae Antakya, İskenderun ve Samandağ´da etkinlikler düzenlenecek. Buna göre, ilçelerdeki etkinlik ve tarihleri şöyle açıklandı:
11 Haziran Salı günü
Antakya Atatürk Parkında saat 15.00´da HBB Şehir Tiyatrosu ´Sevimsiz mikroplar´ adlı oyunu sahneleyecek, çocuklara yönelik animasyon gösterisi, ekologic Kids Spor Kulübü dans gösterisi yapılacak ve etkinlik alanında TEMA ve Antakya Çevre Koruma Derneği stant kuracak.
Samandağ Sıdıka Bedia Kara Okulunda ise saat 18.00´da Boran Spor Kulübü tarafından bisiklet ve temizlik etkinliği gerçekleştirilecektir. Bisiklet etkinliği güzergahı Sıdıka Bedia Kara İlkokulu´nun önünden ve sahile kadar olacak.
12 Haziran Çarşamba günü ise İskenderun Millet Parkı´nda saat 15.00´da HBB Şehir Tiyatrosu tarafından ´Sevimsiz mikroplar´ adlı oyun sahnelenecek, çocuklara yönelik animasyon gösterisi yapılacak.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00