Dünya Engelliler Günü

03 Aralık Dünya Engelliler Gününde, açıklama ve bazı etkinlikler yapıldı. İskenderun ve Arsuz´daki bazı okullar öğrenciler, Dünya Engelliler Gününde etkinlik düzenledi.

GÜNCEL 4.12.2018 10:25:23 0
Dünya Engelliler Günü

Orhan Yıldız/İskenderun

İskenderun´da 'Engelliyim Engel Tanımam' projesinin kursiyerleri Dünya Engelliler günü nedeniyle İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil´i ziyaret etti.
“Beden engeli, azim, güç ve sabır ile yenilebilir, yeter ki kalplerimizde sevgi engeli olmasın” ifadesini belirten Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucuda şu açıklamayı yaptı: 'Her insanın bugünden farklı olarak uyanabileceği bir yarın vardır. Hepimizin bildiği ancak göz ardı ederek yaşadığımız ve her an karşı karşıya kalacağımız bir durum ile saniyeler içinde birer engelli olabileceğimiz bir dünya içinde hepimiz bir ve bütünüz. Bu anlamda fiziki engel taşıyan vatandaşlarımızın sosyal toplumda yaşamlarını kolaylaştırmak, hizmet koşullarını ulaşılabilir bir hale getirmek için çalışıyor ve çabalıyoruz. Dünyada bir milyardan fazla ülkemizde ise yaklaşık dört milyon engelli vatandaşımız bulunmaktadır. Bu engelli vatandaşlarımızın sorunları, yalnızca kendilerinin değil; ailelerinin, çevrenin, toplumun, yerel yönetimlerin kısacası tüm insanların ortak sorunudur. Toplum olarak bu sorumluluk bilinciyle hareket etmek, her anlamda bu sorumluluğa uygun davranmak ise hepimizin görevidir. Yaşanan olumsuz durumları en aza indirmek ve sadece bugün değil her gün engelleri kaldırmak gerektiğine inanıyor, her bireyin değerlidir.
Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha ise Dünya Engelliler Günü nedeniyle yayınladığı mesajında şunlara yer verdi: “Aslında her sağlıklı insan bir engelli adayıdır. Engelli olmak sadece doğuştan gelen bir durum değildir. Sonradan bir kaza veya bir hastalık sonucu herkesin başına gelebilir. Bunun bilinci ile hareket etmeli ve ona göre yaşamalıyız. Engelli kardeşlerimizin normal bir hayat sürmeleri ancak toplumsal duyarlılıkla oluşur. Yaşadıkları sorunlar sadece kendilerinin değildir aslında. Ailelerinin, çevrenin, toplumun, kısacası tüm insanların ortak sorunudur. Bu kardeşlerimizin yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve kolaylaştırılması hepimizin asli görevidir. Belediye olarak bizim en önemli görevlerimizden biri de engelli kardeşlerimizi daha iyi şartlarla buluşturmaktır. İmkânlarımız doğrultusunda engelli vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacına koşmak, onlara her türlü destekte bulunmak, bizim önceliklerimiz arasındadır.'
CHP İskenderun Belediye Başkan aday adayı Ahmet Bülent Bozdoğan da 'Belediye başkanının görevlerinin arasında engellilere yönelik hizmetleri yürütmek ve engelliler merkezini oluşturmak bulunmaktadır. Belediyelerin engelleri kaldırmak gibi bir sorumluluğu var. Belediyenin bütçe giderleri arasında; dar gelirli, yoksul, muhtaç ve kimsesizler ve engellilere yapılacak sosyal hizmet ve yardımlara öncelik vermek vardır. Bu nedenle yerel yönetimin önemli mihenk taşı olan belediyeler; engelli dar gelirli ve yaşlılara, muhtaçlara öncelik vermek, onlara yardım etmek zorundadır. Engellilerimizin, toplumsal, sosyal, kültürel ve ekonomik hayata katılımı için gerekli tedbirleri almalı ve bu yönde politikalar geliştirmelidir' görüşünü kaydetti.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23