Dünya Footvolley Eleme Maçları Arsuz´da

Dünya Footvolley Şampiyonası Eleme Maçları, 1-2 Temmuz tarihlerinde Arsuz´daki Gözcüler Mahallesi sahilinde yapılacak.

SPOR 29.06.2022 16:11:24 0
Dünya Footvolley Eleme Maçları Arsuz´da

Akın Bodur/İskenderun

 Elemelerin Gürcistan´da düzenlenen üçüncü ayağına Türkiye adına katılan Arsuz Belediyesi, elemelerde 3. olmuş ve şampiyonaya gitmeye hak kazanmıştı. Arsuz Belediyesi, Dünya Footvolley Şampiyonası Eleme Maçlarına ev sahipliği yapacak.

Gözcüler sahili, 14 ülkeden konukları ağırlayacak
Dünya Footvolley Federasyonu Genel Sekreteri Afgan Hamzayev, Dünya Footvolley Federasyonu Hakemleri Kurul Üyesi Henk Woudstra, ASFK Hatay 2. Başkanı Ayhan Dik, belediye başkan yardımcıları ve meclis üyelerinin de katıldığı dün düzenlenen toplantıda konuşan Arsuz Belediye Başkanı Asaf Güven, eleme maçlarına 12 ülkenin katılacağını belirtti ve Arsuz´da bu kadar çok ülkenin katılımıyla yapılacak ilk spor etkinliği olacağını iade etti. Eleme maçları hakkında bilgi veren Güven, sporla Arsuz´un tanıtımına katkı sunulduğunu belirtti. Türkiye´yi belirli spor dallarında temsil etmeye çalıştıklarını ifade eden belediye başkanı Güven, 'Footvolley Alanya´da, biz Türkiye´nin iki takımından biriydik. Alanya´da takım olarak Türkiye´yi temsil ettik. 10 gün önce gene dünya elemeleri Gürcistandaydı. Türkiye´ye, Arsuz takımı olarak üçüncülük getirdik. Bu şekilde Arsuz´u tanıtmaya çalışıyoruz. Bu, tabiki faaliyetlerin en önemlilerinden bir tanesi. Şu an uluslararası müsabakaya ev sahipliği yapacağız. 1-2 Temmuz´da Dünya Footvolley Şampiyonası Eleme Müsabakaları yapılacak. 12 ülkeden katılım olacak, 15 ülke olacaktı, ama değişik nedenlerle 2-3 ülke gelemedi. Biri Belarus, Diğeri israil. Kendilerine göre çekinceleri var, gelemediler ama turnuvaya 12 ülkeden 49 sporcu katılıyor. Bu önemli; çünkü Hatay´da 12 ülkenin katıldığı ilk müsabaka. Footvolley aslında estetik yönü seyri çok güzel olan bir spor türü' dedi ve yöre halkını Gözcüler sahilinde yapılacak eleme maçlarını izlemeye davet etti.

12 ülkeden 49 sporcu
Dünya Footvolley Federasyonu Genel Sekreteri Hamzayev de, Dünya Footvolley Şampiyonasının büyük olasılıkla Ağustos ayı sonunda Azerbaycan´ın başkenti Bakü´de, 32 ülkenin katılımıyla yapılacağını söyledi. Hamzayev, 'Eleme maçları 12 ülkenin (Türkiye, Azerbaycan, Brezilya, Arjantin, ispanya, Romanya, Moldova, Pakistan, Hindistan, Kolombiya, iran ve Birleşik Arap Emirlikleri) katılımıyla yapılacak. Ve bu ülkelerden 49 sporcu iki kategoride katılacak; Erkekler ve mix (1 bayan 1 erkek)' dedi. Dünya Kupasının beş eleme turu ile yapılıdğını anlatan Hamzayev, bunların İsrail, Brezilya, Birleşik Arap emirlikleri´ ve Gürcistan ile Türkiye (Arsuz) olarak planlandığını, Arsuz Belediyesi´nin Gürcistanda 3. olduğu için Azerbaycan´da düzenlenecek Dünya Footvolley Şampiyonasına gitmeye hak kazandığını kaydetti.

2 ülkeden hakem
ASKF 2. Başkanı Dik de, ülke sayısının Hollanda ve Almanya´dan gelecek hakemlerle birlikte 12´den 14´e çıkacağını belirtti.

 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00