Dünya Otizm Farkındalık Günü

02 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında İskenderun, Arsuz ve Antakya´da çeşitli etkinlikler düzenlendi.

GÜNCEL 6.04.2021 16:41:01 0
Dünya Otizm Farkındalık Günü

İskenderun-Antakya/SES

 Hatay İl Jandarma Komutanlığı tarafından 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü etkinlikleri kapsamında İskenderun´un Akarca Mahallesinde oturan otizmli T.Ç. ile M.M. ve Sarıseki Mahallesinde yaşayan H.H.K. adlı gençler ziyaret edilerek, onlara çiçek ve çikolata hediye etti.

Otizmli öğrencilerin ziyareti
Arsuz Karaağaç Akdeniz Özel Eğitim Uygulama Okulu, Hatay Otizmliler Derneği ve Özel Suyun Rengi Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi yönetici ile öğrencileri, Otizm Farkındalık haftası kapsamında Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş´ı ziyaret etti. Ziyarette, otizmli öğrencilerin yaptığı karakalem resim çalışması da Savaş´a sunuldu. Otizmin hastalık değil, farklılık olduğunu ifade eden Savaş, özel gereksinimli çocukların yaşam standartlarının daha iyi hale getirilmesi konusunda eğitim kurumlarına önemli rollerin düştüğünü belirtti. Otizmli bireyleri yaşam kalitelerini arttırmak için çalıştıklarını belirten Hatay Otizmliler Derneği Başkanı Sara Gök de, ilde faaliyet gösteren özel eğitim kurumları hakkında Savaş´a bilgi verdi. Gök, 'Otizm, başarıya engel değil. Bunun en güzel örneklerini öğrencilerde ve oğlumda görüyorum. Otizmli çocuğu olan aileler asla pes etmemeli. Her çocuğun gizli bir yeteneği olduğunu göz önünde bulundurarak, bu yeteneği keşfetmeyi, doğru eğitim ve sevgiyle gerçekleştiğini bilmeliyiz. Otizmli çocuklar toplumda birer yük olarak değil, kazanılmış bireyler olarak görülmelidir' diye konuştu.
İskenderun´da özel sağlık hizmeti veren Gelişim Hastanesi Uzman Klinik Psikoloğu Yağmur Yazar Özdemir de, çocuğun ismi söylendiğinde tepki vermemesi, işaret edilen yere bakmaması, kendini ifade etmemesi gibi belirtilerin otizmden kaynaklanabileceğini ifade etti ve erken teşhisin çocuğun gelişim sorunları yaşamaması açısından önemli olduğunu belirtti. Özdemir, 'Otizmin temel belirtileri arasında başkalarıyla göz teması kurmamak, gözlerin bir yere takılıp kalması, ismi söylendiğinde bakmamak, sözleri tekrarlamak, parmağıyla ile istediği şeyi gösterememek, akranlarının oynadığı oyunlara ilgi göstermemek, parmak ucunda yürümek, dönen nesnelere karşı aşırı ilgi ve takıntılı davranışlar gözlenmektedir. Çocuğunuzda otizm belirtileri görüldüğü zaman mutlaka bir uzmana başvurmak önemlidir” açıklamasını yaptı. Defne´deki İlkadım Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi´ndeki otizmli öğrencilerle bir araya gelen EXPO Hatay ekibi ve gönüllüleri de, yaptıkları gösteri ve eğlencelerle öğrencilerin keyifli vakit geçirmesine yardımcı oldu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19