´Dünya saati´ etkinliği

Arsuz ve Samandağ belediyeleri, küresel iklim değişikliğine dikkat çekmek amacıyla her yıl düzenlenen ´Dünya Saati´ etkinliğine, ışıklarını karartarak destek oldu.

GÜNCEL 27.03.2018 10:46:39 0
´Dünya saati´ etkinliği

 

Arsuz´da, 24 Mart Cumartesi akşamı saat 20.30-21.30 Kent Meydanı´nın ve Sahil Yürüyüş Yol´nun ışıklarını söndürdü. Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, 'Biyolojik çeşitliliği korumak ve insanın doğayla uyum içinde yaşayacağı bir geleceğin kurulmasına katkıda bulunmak bizim görevlerimiz arasında ayrıca bir önem arz etmektedir. Bu bağlamda Tüm dünyada farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan Dünya Saati uygulamasına Arsuz Kent Meydanımızın ve Arsuz Sahil Yürüyüş Yolumuzun ışıklarını karartarak destek olduk. Tüm canlıların karşı karşıya olduğu küresel iklim değişikliği tehdidi hepimizi ilgilendiren ciddi bir sorundur. Bunu önlemek adına yeşili korumalı ve doğal kaynaklardan doğru bir şekilde yararlanmalıyız' açıklamasını yaptı.
Samandağ Belediyesi de, 24 Mart Cumartesi akşamı saat 20.30-21.30 arasında Dünya ile eş zamanlı olarak belediye binası ve Hz. Hızır Türbesinin çevresindeki ışıkları söndürdü. Belediyeden yapılan açıklamada, 'Bu yıl ´Dünyaya Bağlan´ sloganı ile gerçekleştirilen Dünya Saati uygulamasında dünyanın ve insanlığın en büyük sorunu olan iklim değişikliği için farkındalık oluşturmaya çalışıldı' ifadesine yer verildi.
Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir de, açıklamaya göre şunları belirtti: 'Biyolojik çeşitliliği korumak ve insanın doğayla uyum içinde yaşayacağı bir geleceğin kurulmasına katkıda bulunmak bizim görevlerimiz arasında ayrıca bir önem arz etmektedir. Dünyada farkındalık oluşturmak amacıyla başlatılan Dünya Saati uygulamasına ışıkları karartarak destek olduk.'


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23