Dünya Vatandaşları Toplum ve Eğitim Merkezi projesi

Reyhanlı´da 2 milyon 500 bin dolarlık maliyetle inşa edilecek Dünya Vatandaşları Toplum ve Eğitim Merkezi projesinin bilgiledirme toplantısı yapıldı.

GÜNCEL 6.08.2018 10:25:17 0
Dünya Vatandaşları Toplum ve Eğitim Merkezi projesi

Antakya/SES

Reyhanlı Belediyesinde yapılan toplantıda, Reyhanlı Belediyesi, Tayvan Büyükelçiliği ve Bilkent Üniversitesi işbirliği ile kentte yapılacak 2,5 milyon dolarlık yatırımla ilgili olarak bilgilendirme yapıldı. Merkezin mutaübakat zaptı, geçen mayıs ayında, Hatay Milletvekili Hüseyin Şanverdi ve Reyhanlı Belediye Başkanı Mehmet Çüter ile Bilkent Üniversitesinde, Bilkent Üniversitesi Rektörlüğü arasında imzalanmıştı.
Reyhanlı Belediye Başkanı Çüter´in başkanlığında konuşan Bilkent Üniversitesi Mimarlık Bölümü Öğretim üyesi Doç Dr. Chen-yu Chui, içerisinde, çok amaçlı salonlar, eğitim ve öğretim bölümleri de bulunacak olan ve çelik konstrüksiyondan yapılması planlanan kompleksin, belediyeye ait 8 bin metrekarelik alanın 4 bin 600 metrekarelik bölümüne 2,5 milyon dolar tutarında bina yapacaklarını söyledi. Binada, Türk ve Suriyelilerin eğitim öğretim göreceklerini anlatan Chui, “Amacımız, Reyhanlı halkı ile iç savaş nedeniyle ilçede yaşayan Suriyelilerin yararlanacağı, görecekleri eğitim ve öğretimle üreteceklerini gelire çevirmeleri ve birer meslek sahibi olmalarını sağlamak. Bu nedenle Tayvan´daki hayırseverlerin desteğini alarak Reyhanlı´ya yapacağımız yatırımla hem bir ilki gerçekleştireceğiz ve hem de ilçeyi kültür, turizm açısından cazip hale getireceğiz” dedi. Reyhanlı Belediye Başkanı Çüter de belediye olarak yer tahsisi yaptıklarını ve 150 bin TL destekle çok amaçlı yapılacak binada Türk ve Suriyelilerin meslek edineceklerini, üretim, pazarlama, gelir getirici eğitim ve öğretim göreceklerini ifade ederek, proje aşamasındaki tesisin en kısa sürede inşaatına başlanılacağını belirtti. Toplantıya Reyhanlı´daki iş adamları ve mimarlar ile belediye yetkilileri de katıldı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9679,80%-1,37
  • DOLAR

    32,42% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2486,70% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00