“Dur demek için buluşalım”

Sivil toplumdan Arsuz´a krom madeni tepkisi var. Bugünkü toplantı için çağrıda bulunan Arsuz Belediye Başkanı Dr. Asaf Güven, toplantıya birlikte katılma davetinde bulundu.

GÜNCEL 22.04.2019 09:22:23 0
“Dur demek için buluşalım”

Akın Bodur/İskenderun

Arsuz´da Yaban Hayatı Geliştirme Sahası´na yakın bölgede çalışma alanının iki katına çıkarttıracak projeye sivil toplum kuruluşları tepkili. Bugün saat 14.30´daki halkın katılım toplantısına katılacak sivil toplum kuruluşları açıklamalarında bu projenin durdurulmasını istedi.
Arsuz Turizm Ve Kültür Derneği adına yapılan açıklamada, “Yaşanılası Arsuz´da Krom Maden Ocağı oluşturma için ÇED toplantısı 22 Nisan pazartesi günü saat 14.00´da Kale mahallesinde yapılacaktır. Arsuz ´da yaşamı olumsuz olarak etkileyecek bu oluşuma dur demek için sevdası doğa olan tüm yurttaşlarımızı bekliyoruz. Saat 14b00´te Kale mahallesinde ‘dur´ demek için buluşalım” ifadesine yer verildi.
İskenderun Çevre Koruma Derneği adına İskenderun ve Arsuz halkına yapılan çağrıda, “Arsuz madencilik İnş.Nak.ve Petrol Ürünleri Sanayi Ticaret AŞ´ tarafından yapılması planlanan Krom Ocağı ve Zenginleştirme Tesisi Kapasite Artışı ile ilgili ÇED toplantısı 22.04.2019 tarihinde Arsuz/Kale ilkokulunda Saat 14.30´da yapılacaktır. Toplantı çevremiz ve bölgemizin geleceği açısından önemlidir bu duyarlılığa sahip bütün dostlarımızı davet ediyoruz” denildi. Sosyal Haklar Derneği (SHD) İskenderun Temsilciliği de yazılı açıklama ile projenin bölgedeki tahribatı arttıracağı endişesini dile getirmiş, ekolojik tahribatın durdurulmasını istemişti.
Mart ayında Kale köyünde yapılan halkın bilgilendirmesi toplantısında Arsuz Belediyesi adına projenin eksikliklerine ve tarım alanlarına yakınlığı ile Arsuz Yaban Hayatı Geliştirme Sahası´na olumsuz etkilerine dikkat çekilmişti. Toplantıda hem açık hem de kapalı işletme yöntemleriyle üretim gerçekleştirilecek sahada galeri ile devam edilecek üretimde patlayıcı kullanımının etkileri de değerlendirilmişti. Arsuz Belediyesi´nce bugünkü toplantıya ilişkin hazırlık yapılarak olumsuz rapor verileceği savundu.


Anahtar Kelimeler: demek için buluşalım

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayata kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9046,92%2,73
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,11% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2295,54% 0,81
  • Ç. ALTIN

    3843,36% -0,29