´Durdu´ denilen parkomat uygulaması ´sürüyor´

Hatay Büyükşehir Belediyesinin ´durdurulduğunu´ belirttiği İskenderun, Dörtyol, Antakya ve Samandağ´daki parkomat (parklanma) uygulaması, İskenderun´da sürüyor.

GÜNCEL 24.02.2021 16:21:26 0
´Durdu´ denilen parkomat uygulaması ´sürüyor´

Akın Bodur/İskenderun

 Üç ilçede duran parkomat uygulamasının kentte sürdürülmesine ilişkin hiçbir yetkiliden bir şey çalışma olmayınca, yurttaşlar firmanın istediği parkomat uygulamasını bilerek veya bilmeyerek ödemeye devam ediyor. Bu yolla firma bir anlamda hukuksuz para kazanırken, halkın cebinden de para çıkıyor.
Hatay Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) tarafından alınan kararın Antakya, Dörtyol, İskenderun ve Samandağ ilçelerinin tamamında geçerli olduğunu bildirilmişti.

Belediyeler ayrı ayrı açıklama yaptı, ama...

HBB açıklamasında, “Pandemi koşullarını göz önünde tutarak aldığımız karar UKOME tarafından oy birliği ile alınmıştır. Bu karar istisnasız tüm ilçelerimizde geçerlidir. İkinci bir UKOME kararına kadar vatandaşlarımızın bu uygulamamanın geçerli olduğu cadde vb. yerlerde herhangi bir park ücreti ödemesine gerek yoktur. Parkomat uygulamasının durdurulduğunu geçen aylarda farklı kanallar aracılığıyla duyurduk. Vatandaşlarımızın uygulamanın devam ettiğini belirten ya da kendilerinden park ücreti talep eden hiçbir kişiye ya da şirkete itibar etmemesini önemle belirtiyoruz. Uygulamanın yeniden başlayacağı tarih yine alınacak UKOME kararı ile belirlenerek kamuoyu ile paylaşılacaktır” ifadesine yer verildi. HBB, İskenderun dışında bu kararın uygulandığı bir ilçenin olmadığı da kaydedildi. İskenderun Belediyesi de, firmanın yaptığı açıklama üzerine firmayı yalanladı ve kent sınırlarında ‘parkomat işletilmesi” hakkının İskenderun Belediyesine devredilmediğini bildirmişti. İskenderun Belediyesi, yetkili şirket tarafından otopark ücreti toplama faaliyetinin İskenderun Belediyesi adına yapıldığı iddialarını yalanlamıştı. İskenderun Belediyesi´nden yapılan açıklamada şunlara yer verilmişti: “Hatay Büyükşehir Belediyesinin, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi kanunundaki yetkiye istinaden 27 Mayıs 2016 tarihinde; TKN Müh. Yapı. İnş. Demir Çelik Nak. San. Ltd. Şti. ile 27.05.2016 tarihinde imzalanan ´Parkomat alanının işletme hakkının kiralanması´ işine ait sözleşme kapsamında ilçemizdeki belli alanlarda park ücreti toplanması işi gerçekleştirilmektedir. Ancak, son dönemlerde bazı yazılı, görsel ve sosyal medya mecralarında dile getirildiği şekilde söz konusu şirketin otopark ücreti toplama faaliyetinin İskenderun Belediyesi adına yapıldığı iddiaları tamamen mesnetsiz olup hukuki dayanaktan yoksundur. Söz konusu sözleşme Hatay Büyükşehir Belediyesi ile bahsi geçen firma arasında olup, 24.12.2020 tarihli 7261 sayılı ´Türkiye Çevre Ajansının Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun´ kapsamında hiçbir gerçek veya tüzel kişiye İskenderun ilçesi sınırlarında ‘Parkomat İşletilmesi´ hakkı belediyemizce devredilmemiştir.'


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9645,02%-0,50
  • DOLAR

    32,58% 0,22
  • EURO

    34,84% 0,53
  • GRAM ALTIN

    2417,04% -0,63
  • Ç. ALTIN

    4073,33% 0,00