Durukan: Krize karşı haklarımıza sahip çıkacağız

TMMOB´dan dayanışma yemeği

GÜNCEL 18.12.2018 11:57:17 0
Durukan: Krize karşı haklarımıza sahip çıkacağız

Akın Bodur/İskenderun

TMMOB İskenderun İlçe Kordinasyon Kurulu, İskenderun´da kuruluş ve dayanışma yemeği düzenledi. Gecede, meslekte 25., 40. ve 50. yılını dolduran mühendislere odaları tarafından plaket verildi.
Karaağaç Beyaz Saray Restarantta önceki akşam düzenlenen TMMOB kuruluş ve dayanışma yemeğinde konuşan TMMOB İskenderun İlçe Kordinasyon Kurulu dönem sekreteri ve Makina Mühendisler Odası İskenderun Temsilciliği Başkanı Murat Durukan, Ankara-konya seferini yapan yüksek hızlı tren kazasında 9 yurttaşın yaşamını yitirdiğini ve 86 kişinin yaralandığını ifade ederek, başsağlığı ve geçmiş olsun dileğinde bulundu.
Konuşmasında kazaya ilişkin değerlendirmede bulunan TMMOB İskenderun İlçe Kordinasyon Kurulu dönem sekreteri ve Makina Mühendisler Odası İskenderun Temsilciliği Başkanı Durukan, 'Altını çizmek isteriz ki buradaki temel sorun ihmal değil, demiryollarını hiçbir koşulda sorumluluk almayan, mühendislik anlayışından uzak ve siyasi ranta dönüştüren anlayıştır. Ülkemizde uzun süreden beri derin bir ekonomik kriz yaşanıyor. Halkın alım gücünü düşüren, iş yerlerinin kapanmasına neden olan, işsizliği ve yoksulluğu arttıran ekonomik kriz her geçen gün hayatlarımızı daha fazla etkilemektedir. Krize karşı emeğimize, mesleğimize ve haklarımıza sahip çıkacağız' dedi.

'Amaç, dayanışma ruhunu yakseltmek'
TMMOB İskenderun İlçe Kordinasyon Kurulunun dört odadan oluşturulduğun anımsatan ve bu odaların Makina Mühendisleri Odası, Elektrik Mühendisleri Odası, Mimarlar Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası olduğunu ifade eden Durukan, koordinasyon kuruluna Kimya Mühendisleri Odası, Harita Mühendisleri Odası, Çevre Mühendisleri Odası, Maden Mühendisleri Odası ve Bilgisayar Mühendisleri Odasının da katılıdğını söyledi.
Mustafa Kemal Atatürk´ün 'Türk mühendislerinin alnında Cumhuriyet´in istikbalini aydınlatan ışık parıldar' sözünü anımsatan Durukan, şunları söyledi: 'Bu geceyi düzenlememizdeki amaç, bu kara tablo içerisinde dahi olsa birlik beraberliği, dayanışma ruhumuzu, moral ve motivasyonumuzu arttırmaktır' dedi. Meslekte 25., 40. ve 50. yılını dolduran mühendislere odaları tarafından plaketin verildiği gecede, mühendisler ve yakınları müzik eşliğinde halay çekip, oynadı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23