'Duvarlardarı delen çizgiler' sergisi

İnsan Hakları Derneği (İHD) Hatay Şubesi tarafından düzenlenen, 'Duvarlardarı delen çizgiler' adlı karikatür sergisi, Defne´de açıldı.

GÜNCEL 7.05.2019 12:05:45 0

Antakya/SES

Defne Belediysi Turunçlu Defne Evi´nde açılan özgürlük temalı sergi, dün sona erdi.
karikatör sergisinin açılışında konuşan İHD Hatay Şubesi Eşbaşkanı Servet Üstün Akbaba, duvarların olduğu yerlere pencere açan, koğuşların içinde tren rayları döşeyen, işığın sesini, kokusunu, renklerin büyüleyici diliyle çizgileştiren, özgürlüğün tüm biçimlerini haykıran ´Duvarları Delen Çizgiler´i bize ulaştıran Adil Okay ile katılanlara teşekkür ettiğini ifade etti.
Hatay İnsan Hakları Derneği Cezaevleri Komisyonu olarak, ´Cezaevinde Hak İhlalleri´ raporunu yayınladıklarını anlatan Akbaba, 'Cezaevlerinde spor, oyunlar, kültürel faaliyetler, özel hobiler kitap okuma konusunda kısıtlamalar getirildiği, tutuklu ve hükümlüler 24 saat kamera ile gözeten kayıt altına alındığı kameraları olmadığı yerlerde fiziksel müdahalelerin olduğunu, birçok mahpusun hastaneye sevki sırasında kötü muameleye karşı karşıya geldiğini, sağlığa erişimde çok hakkı engelleyici uygulamalar yaşadığı görülmüştür' dedi ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi´nin 3. maddesine göre hç kimseyi İinsanlık dışı ya da onur kırıcı bir davranış ya da ceza uygulanamayacağını ifade etti. İHD Hatay Şubesi Eşbaşkanı Akbaba, 'Hak ihlalleri çok geniş alan kapsamaktadır. Cezaevinde tutukluların ve hükümlülerin yaşadığı sorunlara dikkat çekmek seslerini duyurmak amacıyla kampanya yapan ´görülmüştür´ ekibine bu anlamda teşekkür ediyoruz.
Bugün açılışını yaptığımız ‘Duvarları Delen Çizgiler´ sergisiyle mahpus çizerler hapishane sorunlarını dışına çıkarak, ülkenin, genelde dünyanın sorunlarına karşı gösterdikleri hassasiyeti, ahlaki sorumluluğu dışa vurmuşlardır. Onlar imgeleriyle sadece bir hapishaneden diğerine değil dünyanın dört bir yanına yolculuğa davet ediyor' diye konuştu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57