‘e-uygulama´ semineri

İskenderun´da Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler (SMMM) Odası İskenderun Şubesi tarafından üyelerine yönelik ‘e-uygulamalar´ konulu eğitim semineri düzenlendi.

EĞITIM 17.11.2018 11:42:57 0
‘e-uygulama´ semineri

 Nesrin Geyik/İskenderun

SMMM Odası İstanbul Şube Başkanı Yücel Akdemir´in de katıldığı ve seminerde TÜRMOB eğitmeni İnci Şalcı, kentteki mali müşavirler ve muhasebecileri bilgilendirdi.
TÜRMOB Eğitmeni Şalcı, seminerde, e-fatura, e-defter, e-arşiv, e-uygulamalarda gelir kaydı, e-irsaliye, e-serbest meslek makbuzları hakkında bilgi verdi. Şalcı, 'Muhasebeciler artık bir çok verileri elektronik ortamda tutmaya başladı. Önümüzdeki yıllarda da bu işlerin dijital ortamda yapılması da kaçınılmaz olacak. Sistem üzerinden tutulan defter ve kayıtların muhafaza yükümlülüğü başkanlığa ait. Başkanlık, mükellef meslek mensubu ya da meslek odası tarafından girilen kayıtları ve bu kayıtlardan hareketle oluşan defterleri elektronik ortamda muhafaza edecek ve mükelleflerin kullanımına hazır hale getirmeleri gerekmektedir” dedi. Seminerin açılışında konuşan SMMM Odası İstanbul Şubesi Başkanı Akdemir de 'Mesleğimizde 30. yıla giriyoruz. 30. yıla girerken gelecek ile ilgili endişelerimiz, umutlarımız var. Geçmiş 30 yıla dönüp baktığımızda geldiğimiz noktada sürekli aynı konuları söylüyoruz ve çözdüğümüz söylenemez. Mesleğimizde dört temel konuyu sayın deseler bize, genelde ´tahsilat, haksız rekabet, angaryalar ve beyanname süreleri´ diyoruz. Eğer gereken tedbirleri almazsak 30 yıl sonra yine aynı şeyleri konuşuruz. Dünya farklı bir noktaya gidiyor. Mesleğimizde ülkede ve Avrupa´daki konular belli. Bunlar teknolojideki iyileştirme, siber güvenlik, sanal para ve big data temel konuları konuşuyor. Bizde de bunlar konuşuluyor. Teknolojik dijitalleşme başladı bu mesleğimizi çok yakından ilgilendiriyor. Bizler bu teknolojiyi yakından takip etmek durumundayız. Artık bir çok işlerimiz bu teknolojik veriler üzerinden yapılmakta' diye konuştu.
Seminerde Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ruhsatını almaya hak kazanan Mustafa Kolağasına dbelgesini odanın eski başkanı Alaaddin Özbülbül verdi.


Anahtar Kelimeler: uygulama semineri

"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00