Eczane teknisyenlerine bin 460 saatlik kurs

İskenderun Eczane Teknisyenleri Derneği Başkanı Cemal Çelik, eczane teknisyenliği belgesinin bin 460 saat kurs sonunda verildiğini söyledi.

22.07.2017 09:40:57 0
Eczane teknisyenlerine bin 460 saatlik kurs

Burak Milli-Ahmet Çapar/İskenderun

Çelik, gazetemize eczacılığın dernekleşme sürecini anlattı. İskenderun Eczane Teknisyenleri Derneği´nin bu sene 20. yılını kutladıklarını belirten Çelik, meslek gruplarında adları geçmediği için bu derneği kurduklarını söyledi.
Bununla ilgili de çeşitli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Çelik, kurulum süreçlerini şöyle anlattı:
'Bütün arkadaşları bir araya topladık. Amacımız birlik beraberlik ve mesleğimize kalite getirmesi için bir dayanışma derneği kurmaktı. Bununla ilgili çok güzel çalışmalarımız oldu. Çünkü hakikaten bizim ciddi bir sorumluluğumuz var sağlık konusunda. Neden her sektörün okulu varda eczane teknisyeninin neden bir okulu, eğitimi yok? Buradan yola çıkarak öncelikle Milli Eğitim Bakanı ve Sağlık Bakanlığı´na başvurduk. Sağolsunlar bizi çok ciddiye aldılar. Mevcut çalışanlara sağlık bakanlığı adı altında halk eğitimde bin 460 saatlik kurs verildi. Ve bu kurs sonucunda başarı ile geçen arkadaşlarımıza Eczane Teknisyenliği Belgesi verildi.'

'Belgesiz çalıştırmak suçtur
Derneğe İskenderun, Arsuz ve Belen´deki eczacıların da üye olduğunu belirten Çelik, Türkiye´de 18 üniversitede Eczane Teknisyenliği programının bulunduğunu aktardı. Sağlık Bakanlığı´nın izniyle 400 kişiye Eczane Teknisyenliği Belgesi verdiklerini de hatırlatan Çelik, şunları kaydetti: 'Buda kalitemizi arttırdı. Bizim amacımız da buydu. 2011 yılında Meslekler grubuna ayrıldı. Eczane teknisyenleri olarak onun mutluluğunu yaşıyoruz. Türkiye genelinde 25 bin tane belgesiz arkadaşımız çalışıyor. 45´i İskenderun´da bulunuyor.”

Son kurs yapılacak
Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılacak denetimin ertelendiğini de sözlerine ekleyen Çelik, şunları söyledi: “Çok ciddi bir denetleme başlayacaktı Sağlık Bakanlığı tarafından. Türk Eczacılar Birliği, ´Mağdur oluruz son kez bu 25 bin belgesiz arkadaşa belge verilsin, ondan sonra denetleme başlansın´ diye başvuruda bulunuldu. Şimdi kurs tarihini bekliyoruz, bize bildirecekler. Onaylandı ve meclise sunuldu. Kurs açılacak onunla ilgili çalışmalarımız var ondan sonra çok ciddi bir denetleme gelecek. Kesinlikle hiç bir eczacımız, Eczane Teknisyenliği Belgesi olmadan kimseyi çalıştıramayacak, bu bir suçtur. 2011 yılında Eczane Teknisyeni meslekler gurubuna dahil edilerek Resmi Gazete´de yayınlandı. O yüzden şu an bir Eczane Teknisyenliği Mesleği var. Bundan 20 yıl önce böyle bir şey yoktu. Şu an her şey daha iyi gidiyor daha iyi yerlere geleceğiz.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19