Edebiyatın çınarları sınıfların adı oldu

İskenderun´da General Şükrü Kanadlı İlkokulu´nda sınıflar 4/B, 2/F, 4/D, 2/A gibi bilinen adlandırmanın yanı sıra her biri Türk edebiyatının önde gelen isimleri de taşıyor.

GÜNCEL 26.04.2018 11:55:25 0
Edebiyatın çınarları  sınıfların adı oldu

Sadet Berkyürek/İskenderun

Rıfat İlgaz, Halide Edip Adıvar, Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Mehmet Akif Ersoy, Yaşar Kemal, Muzaffer İzgü, Nazım Hikmet Ran, Ömer Seyfettin, Nurgül Ateş, Gülten Dayıoğlu, Ayla Kutlu…
Mart ayında kendi adını taşıyan sınıfın öğrencileriyle buluşan Nurgül Ateş´ten sonra General Şükrü Kanadlı İlkokulu´nun konuğu Türkiye´nin edebiyat çınarlarından Ayla Kutlu oldu.

Sınıfı Ayla Kutlu´yla tanıştı
Hataylı yazar Ayla Kutlu, General Şükrü Kanadlı İlkokulu´nda adını temsil eden 2/E sınıfını  ziyaret etti. Öğrenci ve okul öğretmenleri tarafından hazırlanan okulun kitap gazetesi Paraşüt´ün armağan edildiği Ayla Kutlu, öğrencilerin meraklı sorularını yanıtladı, yazı serüvenini anlattı. Sınıf öğretmeni Berrin Cihnioğlu´nun eşlik ettiği ziyarette yazmaya ve okumaya dair aydınlatıcı bilgiler verdi. Çocukluğunu, çocukluğunda çocuk kitaplarının eksikliğini de yaşadıklarını anlatan Kutlu, ilk kitaplarının yetişkinlere yönelik olmasına karşın daha sonraları çocuk kitapları da yazdığını kaydetti.

Öğretmenlerle de buluştu
2/E sınıfı ile buluşmanın ardından ders arasında öğretmenler odasında öğretmenlerin sevgi ve ilgisi ile karşılanan Ayla Kutlu, kitap sevgisi ve eğitime dair  sohbet etti. Okulun Kütüphanecilik Kulübü danışman öğretmeni Gül Eleman Çelikezen´in davetiyle gerçekleşen Kutlu´nun sınıf ziyaretine Bir Başka Dünya Hatay ve Yedi Dağın Ardı Aybastı kitaplarının yazarı Ferda Kitabevi´nin sahibi Kemal Düz de eşlik etti.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22