Egemenliğin 97. yılı

TBMM´nin kuruluşunun 97. yıl dönümü, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dün İskenderun Atatürk Anıtında törenle kutlandı.

24.04.2017 12:47:24 0
Egemenliğin 97. yılı

 Kutlamalar daha sonra okullarda devam etti. Kentte birçok ev ve işyeri de bayrak astı. Atatürk İlkokulu, Emel Akçay İlkokulu, Naciye Suna Oktay Tekin İlkokulu ve Kılıç Ali Paşa Ortaokulu öğrencileri, Atatürk Anıtına ellerinde bayrak ve balonlarla geldi. Bazı siyasi parti ve demokratik kitle kuruluşlarının temsilcileri ile İskenderun belediyesi eski Başkanı Yusuf Civelek´in de katıldığı törende, Mithatpaşa İlkokulu öğrencisi İpek Yazıcı, ´sana borçluyuz´, İnönü Ortaokulu öğrencisi Yusuf Keseroğlu da '23 Nisan' adlı şiirleri okudu. Konuşmalarda da, Atatürk´ün bıraktığı eser ve armağana sahip çıkılacağı belirtildi.

Çelenk çocuklarla birlikte sunuldu
Atatürk Anıtına çocuklarla birlikte çelenk sunan İskenderun Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının coşkuyla kutlandığını söyledi. Atatürk´ün, TBMM´nin kuruluşunun yıldönümü ve egemenliği çocuklara hediye ettiği ettiğini anımsatan Tuğrul, bunun dünyada ilki oluşturduğunu anımsattı ve Atatürk´ün, yarınlarımıza, çocuklara verdiği önemi gösterdiğini belirtti.

´Bayramlar, birlikteliğin pekiştiği günler´
İskenderun Milli Eğitim Müdürü Tuğrul, 'Bizlere düşen görev, Atatürk´ün emanetine sahip çıkmak ve onu yadetmektir. Bu bayramların bir özelliği de, milletimizin birlik ve bareberliğini pekiştiren günler olmasıdır' dedi.

´Kitap okuyun, kendinizi makamlara hazırlayın´
Çocuklara seslenişinde, yılların çabuk geçtiğini ifade eden İskenderun Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul, 'Birçok makama siz geçeceksiniz. Kendinizi buna hazırlayın ve yetiştirin. Kitap okuyun, kitaplarla dost olun. Okumayan bir nesil, bayramın neyi ifade ettiğini nasıl kavrasın? Atamızı nasıl tanısın? Geleceğimizi, nasıl geçmişle barışık inşa etsin?' diye konuştu.
Öğretmenlere de çocukları bilgili, evrensel düşünüp yerel hareket edebilen tarzda yetiştirmelerini isteyen Tuğrul, Atatürk´ün bizlere bıraktığı emaneti ve eseri, gelecek kuşaklara aktaracak çocukları, özbilinçli olmalarına çabalamasını istedi.

Sembolik vali ´barış´ diledi
Antakya´daki kutlama töreni ise Cumhuriyet Meydanı´ndaki Atatürk Anıtında yapıldı. Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan´ın çelenk sunmasıyla başlayan kutlama, Antakya Spor Salonundaki etkinlikler sürdü ve burada öğrenciler şiirler okudu ve halk oyunları gösterileri yaptı.
Hatay Valisi Erdal Ata da makamını sembolik olarak Şeyhoğlu İlkokulu 4. sınıf öğrencisi Yusuf Ersöz´e devretti.
Vali Ata, bugünün çocuklarının büyüdüğünde birçok makamda olacağını belirtti ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nın dünya çocuklarına kutlu olmasını diledi. Ata, makamına sembolik olarak oturan 4. sınıf öğrencisi Yusuf Ersöz´e de Hatay Valisi olarak yapmak istediklerini sordu. Vali koltuğuna oturmanın kendisini mutlu ettiğini belirten Ersöz, çocuklarına bugünü armağan eden Mustafa Kemal Atatürk´e teşekkür etti. Ersöz, 'Birileri ülkemde ve dünyada barışı bozmak istemekte. Örneğin 15 Temmuz ve Suriye. Atatürk´ün ´Yurtta barış, dünyada barış´ ilkesinden hareketle bu bayramın dünyaya barış getirmesini temenni ediyorum' dedi.
İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil de, şu açıklamayı yaptı: '23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Türkiye Büyük Millet Meclisi`nin 1920 yılında kurulmasının onuruna, sadece ülkemiz çocuklarına değil, bütün dünya çocuklarına da ithaf edilen ve kutlanan milli bayramlarımızdan biridir. 23 Nisan, halkın yönetime tam anlamıyla hâkim olmasının ilk günü olması nedeniyle ‘Ulusal Egemenlik` açısından da önemli bir anlam taşır.'

Kübra, koltukta projelerini saydı
Belen Belediye Başkanı Adnan Vurucu, makamını sembolik olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla makamını Şevket Çalışkan İlkokulu 4. Sınıf öğrencisi Hatice Kübra Mandal´a devretti. Temsili başkan Mandal, “Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak ülkemi her zaman koruyacağım. Türk bayrağını en yükseklerde dalgalandıracağım” dedi. Belediyecilik hizmetleriyle ilgil brçok iş olduğunu belirten Mandal, kente hastane yapılması için çalışma yapacağını, her malalyeye geri dönüşüm kutularının konulacağını, kaınları yönelik sosyal etkinlikleri arttıracağını belirtti. hayvan Barınağının Bakras mahallesine yapılacağını anlatan Mandal, gençler için spor salonları yapacağını, Belen´de su ve kanalizasyon sorunlarını çözeceğini söyledi. Şevket Çalışkan İlkokulu Müdür Yardımcısı Hasan Şen ve okul öğretmeni Nazan Polat´la birlikte belediyeye giden Mandal´a hediye veren Belen Belediye Başkanı Vurucu da, “23 Nisan, Atatürk´ün çocuklarımıza armağan ettiği dünyada tek bayramdır. Cumhuriyet hepimizin Cumhuriyeti, birlik ve beraberlik içinde yaşayacağız. Onu koruyup kollayıp bizden sonraki nesillere bu bayrağı bırakmak zorundayız. Atatürk bu ülkeyi gençlere emanet etti. Hepimiz bu ülkenin kalkınması için çalışacağız.” dedi.


Anahtar Kelimeler: Egemenliğin yılı

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9809,64%0,96
  • DOLAR

    32,57% 0,26
  • EURO

    34,98% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2456,42% 0,85
  • Ç. ALTIN

    3991,84% 0,00