'Eğitim, 2071 hedefine ulaşmanın anahtarı'

Hatay Milletvekili Hacı Bayram Türkoğlu, ülkenin 2053 ve 2071 hedefine alaşmasının ahnahtarının eğitim olduğunu belirtti.

SİYASET 13.08.2018 10:39:05 0

İskenderun/SES

Milletvekili Türkoğlu, Dörtyol´daki bazı okullarda inceleme yaptı ve yetkililerden bilgi aldı. Türkoğlu´nun, Recep Atakaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Şehit Ayhan Say Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Fen Lisesine yaptığı inceleme gezisine, Dörtyol İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Toksoy ve partisi AKP´nin Dörtyol İlçe Başkanı Yasin Taşar da eşlik etti.
Dörtyol Recep Atakaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine ziyaretinde okul müdürü Hasan Kıymacı´dan, önümüzdeki eğitim-öğretim yılına ilişkin yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan milletvekili Türkoğlu, Şehit Ayhan Say Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi´nde okul müdürü Mustafa Aracı ile birlikte eğitim kurumunda incelemede bulundu.
Dörtyol´a 2 atölyesi ile birlikte 32 derslikli Şehit Ayhan Say Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden milletvekili Türkoğlu, “Dörtyol, eğitim alanında özellikle son 4 yılda Türkiye´de toplam 957 ilçe arasında en fazla okullaşma oranının gerçekleştiği ilçelerin başında geliyor. Okullaşma, teknik donanım gibi fiziki alt yapıda büyük oranda ihtiyacı tamamlanan ilçenin, eğitim alanında da başarılara imza atması bizim için bir iftihar vesilesidir' dedi.
Şehit Ayhan Say Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Mustafa Aracı da, 32 derslikli okulun kente kazandırılmasına katkı veren milletvekili Türkoğlu´na teşekkür etti. Aracı, 'Devlet Dörtyol´da okullaşma oranı ve teknik altyapı konusunda gerekli her türlü yatırımları gerçekleştirirken, bizler de eğitim ordusu olarak üzerimize düşeni yapmanın gayreti ile öğrencileri yarına hazırlıyoruz. 16. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri Yemek Yarışmasını 1 altın, 4 gümüş ve 3 bronz madalya İkazanan okulumuz, yarışmanın gençler kategorisinde Türkiye ikincisi oldu. yarışmada, Portakalın Rüyası´ temalı tatlı tabağı sunumuyla öğrencimiz Emine Bozkurt da altın madalya kazanarak, gençler kategorisinde birinci oldu' dedi.
bu yıl ilk mezunlarını veren 22 derslikli ve 300 yatak kapasiteli Dörtyol Fen Lisesi Müdürü Servet Er´den de okul ve eğitimine ilişkin bilgi alan milletvekili Türkoğlu, okulun 60´ın üzerindeki öğrencisini siyaset bilimi, hukuk, mühendislik ve tıp gibi fakülteleri kazanmasının önemli olduğunu kaydetti.


Anahtar Kelimeler: Hacı Bayram Türkoğlu

TİP, Hatay adayı Gökhan Zan'ı geri çektiğini duyurdu

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İskenderun Temsilcisi Nacar: Halk giderek yoksullaşıyor

Bir günde 1.315 kişiye sorgulama

Öntürk: Projelerin çoğu doğrudan kadınlara değer katacak

Duduoğlu'ndan filtre sektörüne destek sözü

Gül, kahvaltıda ağırlandı

İYİ Parti adayları İskenderun'da esnafla buluştu: Elbiseyi beraber tasarlayacağız

SP Milletvekili ve HBB Başkan adayı Çalışkan: Sorunları biliyoruz, çözüme yakınız

SHD'den deprem sonrası Hatay konut raporu

Cumhur İttifakı HBB adayı Öntürk: Hatay, 10 yılda 50 yıl geriye gitti

Kiracılar da beyan yapabilecek

HBB Başkanı ve CHP adayı Savaş: Hatay’ın bütün projelerini bitirdik

Arsuz’a 9, Belen'e 12 aday

ATSİAD Arsuz'a OSB istedi

İskenderun'a kadın adayı Deva Partisi'nden

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00