Eğitim de bilim kurulu ister!

Eğitim Sen İskenderun Şube Başkanı Mustafa Ünsal, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından TRT EBA TV ve www.eba.gov.tr adreslerinden başlatılan uzaktan eğitimin ilk gününde içerikle ilgili çocuklara asla izletilmemesi gereken görüntülerin d

GÜNCEL 25.03.2020 11:14:50 0
Eğitim de bilim kurulu ister!

İskenderun/SES

 Ünsal, “Uzaktan eğitimde kullanılacak ders içerikleri, görselleri ve diğer materyalin yayınlamadan önce bilim insanlarından oluşan bir kurul tarafından değerlendirilmesi gerektiği açıktır” dedi.
Ünsal, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Bu sürecin tüm öğrenciler açısından ulaşılabilir olması ve Öğrenciler arası eşitsizliklerin giderilmesi için durumunu Bakanlık tarafından açılan 444 0 632 nolu hatta bildiren öğrencilere tablet ve bilgisayar verilmesinin doğru olacağını belirtmiştik. Ancak uzaktan eğitimin ilk günü içerikle ilgili çocuklarımızın asla izlememesi gereken görüntülerin ders aralarında gösterilmesi ve diğer esiklikler bize süreçle ilgili aksaklıkları bize gösterdi. Bundan sonraki süreçte; Uzaktan eğitimde kullanılacak ders içerikleri, görselleri ve diğer materyalin yayınlamadan önce bilim insanlarından oluşan bir kurul tarafından değerlendirilmesi gerektiği açıktır. Bilimsel gerçeklikle bağdaşmayan, pedagojik açıdan uygun olmayan içerikler mutlaka ayıklanmalıdır. MEB bu konu ile ilgili yeni bir çalışma yapmalı ve tüm kesimleri bu çalışmaya dahil etmelidir. Sendikamız tüm yayınları yakından takip ederek, gerekli uyarıları yapacak ve atılması gereken adımları atacaktır. İkinci bir hususta eğitim alanında mağdur olan üç kesimle ilgili. Ücretli öğretmenler,Usta öğreticiler ve Rehabilitasyon merkezi çalışanları.Bu kesimlerin yaşadığı mağduriyeti ısrarla kamuoyunun bilgisine ve ilgisine sunulmasına rağmen hala bir çözüm ortaya konmamıştır.Milli Eğitim Bakanlığı bir an evvel ücret karşılığı çalışan bu arkadaşlarımızın durumuna açıklık getirmeli,maaşları ödenmeli ve mağduriyetleri giderilmelidir. Son olarak bu süreçte can siperane bir çalışma yürüten sağlık emekçilerinin her türlü sağlık,barınma,ulaşım sorunları acilen çözülmeli ve tüm sağlık çalışanlarına ayrımsız bir maaş ikramiye ödenmelidir diyor; Tüm kamuoyunu duyarlı olmaya davet ediyoruz.”


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23