“Eğitim dönemi değişikliklerin gölgesinde başlıyor”

Eğitim İş Sendikası Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Sinan Cibaroğulları, yeni eğitim ve öğretim döneminde değişen Milli Eğitim Bakanına karşın mülakat, kadrolaşma, mevzuat, müfredat, kitap, özlük sorunlarının devam ettiğini belirtti.

EĞITIM 19.09.2018 09:47:12 0
“Eğitim dönemi değişikliklerin gölgesinde başlıyor”

İskenderun/SES

ibaroğulları, “Eğitim emekçileri olarak; parasız, bilimsel, demokratik, laik, ulusal ve karma eğitim mücadelemize, Atatürk´ü ve devrimlerini anlatmaya, haksızlığa, hukuksuzluğa maruz kalmış tüm eğitim emekçilerinin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.
Yeni dönemin eğitimin temel eski sorunlarıyla başladığını, öğrencilerin döneme birikmiş ve çözüm bekleyen sorunlarla, müfredat ve sınav sistemi değişikliği, karma eğitimin kaldırılması girişimleri gibi değişikliklerin gölgesinde gireceğini kaydetti. Sınav sisteminin değişikliklerinin öğrencileri mağdur ettiğini, eğitimde dinselleşmenin artarak karma eğitimin hedef haline getirildiğini yazılı açıklamasında değerlendiren Cibaroğulları, günümüzde taşımalı eğitimden yararlanan öğrenci sayısının ise 810 bin 35´e ulaştığına dikkat çekti.
Taşımalı eğitimin devam edeceğini ve çocukların tarikat ve cemaatlerin yurtlarına mahkum edileceğine ilişkin endişelerini paylaşan ve özel yurtların kapatılması görüşüyle özel öğrenci barınma hizmetleri yönetmeliğinin iptali için sendika olarak dava açtıklarını hatırlatan Cibaroğulları, açıklamasını şöyle sürdürdü: “2017-2018 eğitim öğretim yılında ise toplam 43 bin 405 okul, 12 bin 55 merkez okula taşınmaktadır. Taşınan öğrenci sayısı ise 810 bin 35´tir. Eğitimlerine devam etmek için yerleşim yerlerine en yakın ilçelere giden öğrenciler Aladağ´da olduğu gibi devlete ait yurt olmadığı için yine cemaat ve tarikatların yurtlarına yönlendirilecektir.
Tüm yaşanan olumsuzluklara rağmen, MEB gerçek ve tüzel kişilere ortaokul düzeyinde yurt açma izni verilmiştir. Bu durum Aladağ´da olduğu gibi telafisi mümkün olmayan zararlar doğuracaktır. Özellikle ilköğretim ve lise çağındaki çocuklarımız devletin bizzat hizmet verdiği yurtlarda barınma ihtiyacını karşılamalı, hiçbir suretle özel teşebbüs, dernek, vakfın faaliyetine izin verilmemelidir.”
“Kriz bahanesiyle MEB bütçesinden kesinti yapılmasını, eğitime verilen önemin göstergesi olarak yorumlayan Cibaroğulları, en fazla kesintinin ise okul onarımları ve öğrenciler için verilen yardımlardan yapıldığına dikkat çekti. Cibaroğulları şunları kaydetti: “Öğrenci sayısının artmasıyla birlikte okul, derslik ve öğretmen açığı hızla büyümektedir. Bugün Türkiye´de halen öğretmeni olmayan okullar bulunmaktadır. Türkiye´deki okulların yarısından fazlasında ikili eğitim yapılmakta, birleştirilmiş sınıflarda eğitim ve taşımalı eğitim uygulamasına devam edilmektedir. Okullardaki altyapı ve donanım eksiklikleri, nitelikli bir eğitim politikasının yürütülmesinin önünde büyük bir engeldir. Okul yetersizliği ve derslik açığının yanında, acil çözüm bekleyen en önemli sorun, öğretmen açıklarıdır. Ancak siyasi iktidar, MEB bütçesinde kesintiye giderek, kalıcı çözümlerin uzağında kalmakta, dahası eğitimi özelleştirme, eğitimin yükünü yoksul halkın sırtına yükleme anlayışında ısrar etmektedir. Bu anlayışla parasız, nitelikli ve herkese eşit eğitim anlayışının yaşama geçirilmesi mümkün değildir.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19