Eğitim kursları turizme yönelik

Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, turizme yönelik ve SODES tarafından desteklenen ve bu kapsamda 3 kursu devam eden Genç Çok İş Yok projesi ile turizm sektörüne yönelik istihdam yaratmanın amaçlandığını belirtti.

GÜNCEL 27.04.2018 10:25:13 0
Eğitim kursları turizme yönelik

Sadet Berkyürek/İskenderun

Arsuz Kaymakamlığı Proje Ofisi tarafından yürütülen ve Kalkınma Bakanlığı , SODES kapsamında Hatay Valiliği tarafından desteklenen proje, Uluçınar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli konferans salonunda yapılan toplantıda tanıtıldı.
Aşçılık, hijyenik gıda ürünleri ve turizm rehberliği kurslarının açıldığı projenin 12 aylık sürede tamamlanacağı ve 153 bin 270 liralık bir bütçeyle tamamlanacağı kaydedildi. Tanıtım sunumunda, projenin Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında Hatay Valiliği tarafından desteklendiği, turizm sektörüyle ilintili alanlarda mesleki eğitim kursları düzenleyerek istihdamı arttırmanın amaçlandığı aktarıldı.
Toplantıda konuşan Kaymakam Sarı, başka projelerin de SODES Kalkınma Ajansı ve Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından desteklendiğini belirterek Avrupa Birliği, Ulusal Ajans gibi çeşitli kaynaklara proje sunduklarını söyledi. Kaymakam Sarı, kadınlara, gençlere ve dezavantajlı kesimlere yönelik, sektörlerin ihtiyacı olan yetiştirilmiş elaman sayısını arttırma amacı ile proje üretiminin sürdürüleceğini vurguladı. Tanıtım toplantısına Kaymakam Musa Sarı´nın yanı sıra Valilik SODES Birimi Sorumlusu Mehmet Koca, kurum müdürleri, SODES kursiyerleri ve öğrenciler katıldı. Proje kapsamında açılan aşçılık kursuna 30, hijyenik gıda ürünleri kursuna 20, turizm rehberliği kursuna ise 20 kursiyerin devam ettiği bildirildi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19