'Eğitim stratejik bir değerdir'

İskenderun Kaymakamı H.Hasan Özyiğit, eğitim bugün artık sadece kalkınmanın ve gelişmenin temel unsuru olduğu kadar, ´bir milletin dünya üzerinde ki yerini de tayin eden stratejik bir değer´ olduğunu söyledi.

EĞITIM 12.01.2017 10:30:17 0

Sadet Berkyürek/İskenderun

Toplumsal hayatın sürdürülebilmesi açısından eğitimin çok önemli bir unsur olduğunu vurgulayan Kaymakam H. Hasan Özyiğit, başkanlığında gerçekleşen ve eğitim sektöründe meydana gelen gelişmeler, sorunlar ve çözüm uygulamalarının değerlendirildiği toplantıda okul müdürleri, rehber öğretmenler ve okul aile birliği temsilcileriyle biraraya geldi. İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Tuğrul ve İl Milli Eğitim Müdürü Kemal Karahan´ın sunum yaptığı toplantıda Kaymakam Özyiğit, ´daha iyi bir eğitim ortamının sağlanması ve eğitim sektöründe meydana gelen gelişmelerin değerlendirilmesi amacıyla eğitim camiasıyla bir araya geldiklerini ifade etti. 

Günümüzde eğitim ve öğretmen unsurunun yaşamsal önemde olduğunu vurgulayan Kaymakam Özyiğit, öğretmenlerin rolüne de dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Öğretmenlerimizin, sorumluluk duygusu gelişmiş, geçmişini iyi bilerek geleceğe güvenle bakan, iyi ahlâklı, insana ve emeğe saygılı, araştıran, okuyan, toplum hayatına uyum sağlayan, iyi bir insan ve iyi bir vatandaş özelliklerine haiz, kendi benliğine ve milli geleneklerine bağlı, en zor koşullarda dahi ülkesine sahip çıkan ve ülkesini muasır medeniyetler seviyesine taşımayı ilke edinen, ailesine ve milletine bağlı nesillerin yetişmesine sunacağı katkının geleceğe yapılacak en büyük yatırım. Eğitim bugün artık sadece kalkınmamızın ve gelişmemizin temel unsuru değil, aynı zamanda bir milletin dünya üzerinde ki yerini de tayin eden stratejik bir değerdir. Bu sebepledir ki Başöğretmen Atatürk, Cumhuriyetimizi yükseltme görevini öğretmenlere tevdi etmiştir.'

Toplumsal ortak hedefte eğitimi ´memleketin geleceğini yoğuran irfan ordusu´ olarak tanımlayan Kaymakam Özyiğit, çağdaş uygarlık düzeyine ulaşılmasında, daha iyiye ve daha ileriye giden bir Türkiye için en büyük çabayı öğretmenlerin gösterdiğini kaydetti. Öğretmenlik mesleğinin hassasiyeti ve öğretmenlerin uygulamalarına dikkat çeken ve aile unsurunun önemine değinen Özyiğit, konuşmasını şöyle sürdürdü: '“Eğitim ve öğretim sürecinde ailenin önemi ve sorumlulukları da son derece önemlidir. Gerek çocukluğun ilk yılları olan okul öncesi dönemde, gerekse okul yıllarında ailenin vermiş olduğu eğitim veya takındığı tavır çocuğun kişilik gelişimini önemli oranda etkilemektedir. Ailenin çocuğuna olan ilgi ve desteğinin ölçüsü; çocuğun sağlığı, eğitimi, başarısı, aile hayatı ve toplumla olan ilişkilerini etkileyecek kadar önemli bir boyuta sahiptir. Bu manada geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın geleceğe hazırlanmasında okul, aile ve çevre faktörü önem arz etmektedir.”


Anahtar Kelimeler: Eğitim stratejik değerdir

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23