Eğitim yapılırken ´ÇED yapılamadı´

Dörtyol´un Kuzuculu mahallesinin Bülke mevkiinde yapılması planlanan Alçı ve Grafit Ocağı projesinin Cevresel Etki Değerlendirme (ÇED) halkın katılım toplantısı ertelendi.

GÜNCEL 9.07.2021 16:30:40 0
Eğitim yapılırken ´ÇED yapılamadı´

Metan Kömür Ticaret A.Ş. tarafından yapımı planlanan projenin ÇED toplantısının erteleme nedenini, toplantının 08 Temmuz perşembe günü saat 13.00´da Emralkayası İlkokulunda yapılacağının açıklanması, ancak o saatte okulda eğitimin yapılması.

ÇED toplantısının yapılacağı Emralkayası İlkokuluna giden görevliler, okulda eğ itimin yapıldığını görünce, iki muhtar ve milli eğitim müdürünün imzası ile görevlilerin kendi hazırladığı tutanaklar üzerine, ÇED´in ileriki bir tarihe ertelendiği öğrenildi. ÇED toplantısının yapılacağı okula giden görevliler ile Dörtyol Milli Eğitim müdürü Mehmet Toksöz, Kuzuculu mahallesi Muhtarı Adnan Gültekin ve Yeşil mahallesi Muhtarı Bünyamin Çetin, imzasıyla hazırlanan bakanlık evrağında, toplantının yapıldığı yerin okul olup, okulda eğitimin yapıldığını belirtti ve hazırlanan tutanakta 'toplantı yerinde eğitim-öğretim yapıldığı gerekçesiyle ve başka bir yerde daha fazla katılım sağlanabilmesi gerekçesiyle toplantı ileriki bir tarihe ertelenmiştir' ifadesine yer verildi.
Dörtyol ve yöreden muhtarlar, sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcilerinin de katıldığı toplantı, ertelenince, yapılamadı. Yörede oturan birçok yurttaş, toplantının ertelenmesi üzerine sosyal iletişim sitesinden yaptığı fotoğraflı paylaşımda kararı sevindirici olarak niteledi, ancak toplantının iptal olmayıp, sadece ertelenmiş olduğu da anımsatıldı.


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22