Eğitim sürecini değerlendirdiler

Hatay İl Millî Eğitim Değerlendirme Toplantısı Vali Mustafa Masatlı başkanlığında yapıldı

EĞITIM 25.09.2023 17:15:00 0
Eğitim sürecini değerlendirdiler

25.09.2023 Pazartesi günü Hatay Afet Koordinasyon Merkezinde yapılan İl Millî Eğitim Değerlendirme Toplantısında Hatay Valisi Mustafa Masatlı, çalışmaların belirlenen takvim doğrultusunda gerçekleştirilmesi, aksama ve gecikme olmaması talimatını verdi. Toplantıya, vali yardımcıları, ilçe kaymakamları, il millî eğitim müdürü, ilçe millî eğitim müdürleri katıldı.

Toplantıya ilişkin Hatay Valiliğinden yapılan yazılı bilgilendirmede toplantının ana gündemini, il genelindeki millî eğitimin durumu ve yapılan çalışmaların oluşturduğu belirtildi.

ÖĞRENCİ SAYISI DEPREM ÖNCESİNE ULAŞMADI

Hatay İl Millî Eğitim Müdürlüğü İstatistikî Raporu’nu sunan İl Millî Eğitim Müdürü Harun Tüysüz, deprem öncesi 05.02.2023 tarihi itibarıyla 434.456 olan öğrenci sayısının Eylül ayının üçüncü haftası itibarıyla sistemde kayıtlı 393.000 ve öğretmen sayısının da 22.197 olduğu belirtti.

ÖĞRETMENLERİN BARINMASI, ÖĞRENCİ SERVİSİ DE KONUŞULDU

Güncel verilerin sistemde kayıtlı öğrenci sayısının deprem öncesi sayıya çok yaklaştığına da dikkat çekilen toplantıda, ilçe bazlı okulların bakım onarım, çatı yapımı gibi konularının yanında öğrencilerin yerleştirilmesi, öğrenci servisleri, taşımalı eğitim ve öğretmenlerin barınma ihtiyaçlarının karşılanması için konteyner kentlerde misafir edilmelerinin de ele alınıp değerlendirildiği kaydedildi. Bilgilendirmede de, “Öğretmenlerimizin rahatı için gereken yapılmakta olup konteyner kentlerin temizliği de aksamadan yapılmaktadır” denildi.

Okul Öncesi Eğitim ve Halk Eğitim Merkezlerindeki kurslarına gerekli yönlendirmelerin yapılması gerektiği de vurgulanan toplantıda, merkezi sınavlara girecek 8. ve 12. sınıfların sınavlara sağlıklı ve verimli hazırlanabilmeleri için gerekli planlamalar da tartışmaya açıldı.

EĞİTİMDEKİ SONUÇLAR UMUDU ARTTIRACAK

Hatay Valisi Mustafa Masatlı toplantıda yaptığı konuşmada, “İlimizdeki eğitim faaliyetlerinin 2023-2024 eğitim-öğretim takvimine göre zamanında başlamış olması oldukça önemli ve sevindiricidir. Bu da çalışmalarımızın verimli olduğunu gösterir. Özellikle afet sonrası eğitim faaliyetlerinin başlaması demek, ilimizde hayatın yeniden başladığı anlamına gelir. Çünkü, eğitim faaliyetlerinin başlaması, birçok sektörün lokomotifi durumundadır ve birçok sektörü ekonomiye dahil etmekte, piyasayı canlandırmaktadır. Böylece şehrimiz, canlanıp hayat bulacaktır ve insanımız geleceğe dair daha umutlu olacaktır” dedi.

ZOR ZAMANIN BAŞARISI.…

Kentin imajında eğitimde alınacak başarılı sonuçların etkisine de dikkat çektiği kaydedilen .ilgilendirmede, Vali Masatlı’nın şu ifadelerine yer verildi: “Böylesi zor zamanlarda elde edilen başarılar, tekrar ayağa kalktığımızın göstergesidir. Devletimiz tüm imkan ve kurumlarıyla eğitimi önceliği kabul ederek çalışma, plan ve projelerini buna göre yapmaya devam etmektedir.”


Anahtar Kelimeler: Eğitim sürecini değerlendirdiler

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19