Eğitimciler iş bıraktı

Erzin´de durdurulan bir araçta polisin yapılan aramada 88 gram eroin ele geçirildi.

EĞITIM 29.12.2021 16:28:51 0
Eğitimciler iş bıraktı

Eğitim ve Bilim İş görenleri Sendikası (Eğitim-İş) üyeleri, İskenderun´da da ‘iş bırakma´ eylemi gerçekleştirdi.

Bir günlük iş bırakan Eğitim-İş üyeleri üyeleri, güvercinli park olarak da adlandırılan eski bit pazarı alanında bir araya gelerek taleplerini sıraladı.

Eğitim-İş Sendikası Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Hüseyin Ateş, eğitim çalışanlarının alım gücünün azaldığını, zam talebiyle bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdiklerini belirtti. CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin ile meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği toplantıda konuşan Ateş, eğitim çalışanlarının maaşlarının iyileştirilmesi ve eğitim politikalarında değişiklik yapılması talep etti.

Gelir adaletsizliğini derinleştiren ve yoksullaşmayı artıran politikaları eleştiren Ateş, “Ağustos 2021´de yandaş sendikayla imzalanan sözde toplu sözleşme ile kamu emekçilerinin ve emeklilerin geleceğine el konulmuş, adeta sefalete mahkûm edilmiştir. Hükümetin oluşturduğu bütçe ve cari açığın bedeli milyonlarca emekçiye KDV ve ÖTV olarak dönmüş ve çarşıda pazarda kendini göstermiştir. 2022 bütçesinden; memura, dar gelirliye, esnafa, çiftçiye, emekliye, işçiye; vergi, zam, açlık ve yoksulluk çıkmıştır. Türk Lirası hızla değer kaybederken kurdaki dalgalanmalar biz emekçilerin belini iyice bükmüştür. Bu karanlık ekonomik tablo karşısında, aylardır meydanlarda çağrıda bulunuyoruz. “Zam, Kriz, Yoksulluk; Tükeniyoruz!” diyerek peş peşe yapılan zamları, yaşadığımız ekonomik kriz ve derin yoksulluğu haykırıp, siyasi iktidarı önlemler almaya çağırıyoruz” dedi.

Toplu sözleşme görüşmelerinde verilen 2 yıllık zamlara karşın enflasyon ve artan vergi dilimi ile kamu emekçisinin alım gücünün eridiğini de vurgulayan Ateş, tablonun giderek ağırlaştığını, yönetimlerin liyakatsizliği yanında eğitim emekçilerinin madrolu, sözleşmeli, ücretli olarak ayrıştırıldığını, iş güvencesini ortadan kaldıracak öğretmenlik meslek kanununun müjde gibi sunulmak istendiğini, eğitim sisteminin piyasacılaştırıldığını savundu. Ateş, taleplerini ise şöyle sıraları: “İnsanca yaşamak için tüm eğitim emekçilerinin maaşlarına yüzde yüz zam istiyoruz! Sistematik ve hadsiz saldırılar altındaki meslek onurumuza tekrar kavuşmak istiyoruz! Tüm eğitim emekçileri için kadrolu, güvenceli çalışma ve insanca çalışma şartları istiyoruz! Nitelikli eğitimin sürdürülmesinde en önemli paydaşlar arasında olan idari, yardımcı ve teknik personellerin taleplerinin yerine getirilmesini, Öğretim Yılına Hazırlık Ödeneğinin ayrım gözetilmeksizin eğitim çalışanlarının tümüne ödenmesini istiyoruz. Eğitim çalışanlarının görev tanımlarının yapılmasını, angarya çalışmaya son verilmesini istiyoruz. Üniversitelerimizde bilimsel, idari ve mali özerklik istiyoruz. Üniversitelerimizde akademik ve idari kadrolar arasındaki keskin çizgilerin azaltılmasını, görevde yükselme koşullarının liyakat sistemine göre yapılmasını, akademik teşvik ödeneğinin akademik alanların şartları göz önünde bulundurularak yeniden düzenlenmesini, akademisyenleri gerçekten teşvik edecek oranlarda olmasını istiyoruz. Atatürk´ün bize emanet ettiği yeni nesiller için laik, bilimsel, adil ve kamusal bir eğitim istiyoruz.”

 


CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9515,84%-0,15
  • DOLAR

    32,48% 0,13
  • EURO

    34,78% 0,23
  • GRAM ALTIN

    2490,71% 1,17
  • Ç. ALTIN

    4150,05% -1,23