Eğitimciler iktidara seslendi: Geçinmek için ek iş arıyoruz

Eğitim İş Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Hüseyin Ateş, insanca yaşayacak bir ücret ve adil bir vergi dilimi talep ettiklerini belirterek, tüm kamu çalışanları için vergi diliminin yüzde 15’te sabitlenmesi gerektiğini vurguladı.

EĞITIM 3.01.2023 18:14:00 0
Eğitimciler iktidara seslendi: Geçinmek için ek iş arıyoruz

İskenderun/SES
Eğitim-İş Sendikası şubelerinin eşzamanlı gerçekleştirdiği basın açıklamasında ‘insanca yaşayacak bir ücret ve vergide adalet’ talebinde bulunuldu. Eğitim İş Sendikası Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Hüseyin Ateş, iyileştirmelerin ‘devasa reformlar’ olarak ambalajlandığını savundu, iktidarı ‘seçim şekerleri’ dağıtmakla eleştirdi.

İskenderun’da saat 16.00’da Güvercinli Parkta düzenlenen toplantıda ortak açıklamayı okuyan Şube Başkanı Ateş,  iktidarın, yanlış ekonomi politikaları sonucu ülkenin içine sokulduğu ekonomik buhrana karşı halkın gösterdiği tepkileri dindirmek için 'seçim şekerleri' dağıtmaya başladığını söyledi. "Bunun en çarpıcı örneği ise müjde nidalarıyla açıklanan yeni gelir vergisi dilimleridir" diyen Ateş, şöyle konuştu: “Yeni vergi dilimlerinde kamu emekçisinin yılın başında aldığı maaşın yılın daha ortası olmadan erimeye başlaması ayıbı ortadan kaldırılmamış, sadece kısmi olarak iyileştirilmiştir. Vergi dilimi tutarlarının Yeniden Değerleme Oranının (YDO) altında artırılması nedeniyle kamu emekçilerinin yılın başında ceplerine giren ücret birkaç ay içinde yine azalmaya başlayacaktır. Bu değişiklikle kamu emekçisinin maaşının sadece birkaç ay daha geç erimesi sağlanmış; yani soygun baki kalmış, oranı değiştirilmiştir.”

Eğitim emekçilerinin yoksulluk sınırının yarısından bile az ücret aldığına, yüzde 92’sinin geçinmek için ek iş aradığına dikkat çeken Hüseyin Ateş, konuşmasını şöyle sürdürdü: “öğretmenleri yeni sıfatlarla ayrıştıran iktidarın açıkladığı bu vergi dilimi, uzmanlık unvanını alan meslektaşlarımızı, yılın sonlarına doğru bir üst vergi dilimine girecekleri için daha da mağdur edecek; iktidar onlara kaşıkla verdiğini yine kepçeyle almış olacaktır. Sözde yetkili sarı sendikaların memnuniyet ve pişkinlikle karşıladığı vergi adaletsizliğinin iç yüzü budur. Bu soygunu kabul etmiyoruz! İnsanca koşullarda çalışarak, insanlık onuruna yaraşır ücretler alarak, adil bir vergilendirme çerçevesinde vergi ödemek istiyoruz! Eğitim emekçisinin evine boynu bükük, sınıfına düşünceli girdiği bir sistemde; eğitimden de gelecekten de bahsedilemeyeceğinin altını çiziyoruz. Tüm kamu çalışanları için vergi diliminin yüzde 15’te sabitlenmesi gerektiğini, aksinin vergi adaletsizliğini daha da büyüteceğini vurguluyoruz.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19