"Eğitimde dönüşümün yüreği öğretmendir" 

İskenderun'da Dünya Öğretmenler Günü gecesi

EĞITIM 11.10.2022 17:04:00 0

Akın Bodur/İskenderun
Eğitim Sen İskenderun Şubesi Başkanı Mustafa Ünsal, eğitimde dönüşümün yüreğinin öğretmen olduğunu söyledi. 
5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü kapsamında Eğitim Sen İskenderun Şubesi tarafından Arsuz'da düzenlenen dayanışma yemeğinde konuşan Ünsal, Dünya Öğretmenler Gününün, 1994’ten beri 100’den fazla ülke ve eğitim sendikası tarafından kutlandığını belirtti.
Karaağaç mahallesindeki Beyaz Saray Restaurantta düzenlenen ve salonda "Öğretmenlik Meslek kanunu geri çekilsin" yazılı dövizin asıldığı gecede konuşan Ünsal, 2022 Dünya Öğretmenler Günü temasının, “Eğitimde dönüşüm öğretmenle başlar” olduğunu ifade eden Ünsal, "Eğitimde dönüşümün yüreği öğretmendir" dedi. 

Öğretmenler 15 Ekim'de Ankara'da miting yapacak
Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu  eleştiren Ünsal, "Bu yasa ilk gündeme geldiği günden bu yana gerek adli idari yargıda, gerek TBMM'de, gerekse alanlarda bu yasaya karşı mücadele ettik, etmeye de devam edeceğiz. Geçtimiz günlerde yaptığımız pek çok eylemi 15 Ekim de Ankara da Tandoğan Meydanında yapacağımız mitingle sürdüreceğiz. Buradan Tüm eğitim emekçilerini 15 Ekim de yapacağımız mitinge katılmaya davet ediyoruz" diye konuştu.
Nazım Hikmet'in dizelerinde ifade ettiği gibi “Gündüzlerinde sömürülmeyen, gecelerinde aç yatılmayan” bir memleket istediklerini anlatan Ünsal, Eğitim Sen'in taleplerini şöyle sıraladı: "Ekonomik krizlerin, salgınların faturasının emekçilere yıkılmadığı, kimsenin cinsiyetinden, kimliğinden, inancından dolayı ikinci sınıf yurttaş muamelesi görmediği bir ülke istiyoruz. Sendikal hak ve özgürlüklerin, hak arama yollarının önünün açıldığı, grevlerin yasaklanmadığı, haksız ve hukuksuz bir şekilde ihraç edilen KHK’lıların işine geri döndüğü bir demokratik bir çalışma yaşamı istiyoruz. Dünyanın neresinde olursa olsun emperyalistlerin çıkarları adına sürdürülen savaşlara, çatışmalara hayır diyoruz, barış ve kardeşliğin hakim olduğu bir dünya istiyoruz. Kadınlara yönelik şiddet, taciz ve tecavüzün son bulmasını, toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin ortadan kaldırılmasını, İstanbul Sözleşmesinin feshinin iptal edilip 190 sayılı ILO sözleşmesinin imzalanmasını istiyoruz. Maaşlarımızın-ücretlerimizin insanca yaşamaya yetecek bir seviye yükseltilmesini, herkese güvenceli istihdam sağlanmasını, tüm güvencesiz çalıştırma biçimlerine son verilmesini istiyoruz. Tüm tüketim maddelerine yapılan zamların geri alınmasını istiyoruz. Tüm yükü emekçilerin sırtına yıkan vergi adaletsizliğine son verilmesini istiyoruz. Kamu özel iş birliği projelerinin, döviz garantili ihalelerin sonlandırılmasını istiyoruz. Çevre ve doğa talanına son verilmesini istiyoruz."
Arsuz Belediye Başkanvekili Sami Üstün, bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerinin de katıldığı gecede eğitimciler, Grup Sıla ile Bi'mola Grubunun müziği eşliğinde dans edip, halay çekti. 


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

  • BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00