Eğitime kademeli geçiş

Arsuz'da 27 Mart'a hazırlık yapılırken İskenderun'da ertelendi. Açılışı ertelenen ilçelerdeki süreç valiliklerin sorumluluğunda yürütülecek.

EĞITIM 21.03.2023 12:52:00 0
Eğitime kademeli geçiş

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer “27 Mart tarihinde Hatay, Adıyaman, Kahramanmaraş ve Malatya’da ilçe bazlı olmak üzere eğitimi kademeli şekilde başlatacağız” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, ilçe müdürleriyle toplantı yaptı, deprem bölgesi dört ilde 27 Mart’ta kademeli eğitimin başlayacağını söyledi. Bakan Özer, Hatay'da Yayladağı, Altınözü, Erzin, Reyhanlı, Payas, Dörtyol ve Arsuz ilçelerinde 27 Mart tarihi itibarıyla eğitim-öğretime başlama hazırlığında olduklarını kaydetti.

Hatay İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezi'nde basına kapalı gerçekleşen düzenlenen Koordinasyon Toplantısı'nın ardından konuşan Bakan Özer, depremden etkilenen 6 kentte eğitim-öğretimin başladığını, Hatay’ın yanı sıra Malatya, Adıyaman’da eğitim-öğretimin 27 Mart'ta kademeli olarak başlayacağını belirtti. Bakan Özer, eğitm öğretimin başlatılacağı ilçeleri şöyle açıkladı: Malatya’nın Arapgir, Arguvan, Kale, Pütürge, Doğanyol, Yazıhan, Darende, Hekimhan ilçelerinde; Adıyaman’ın Kahta, Gerger, Sincik, Samsat ve Çelikhan ilçelerinde, Kahramanmaraş’ın Andırın ve Ekinözü ilçeleri.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikli Bakanlığı'nca sağlam raporu verilen okullarda eğitim-öğretimin başlayacağını, gerekmesi durumunda ikili ve taşımalı eğitimin de planlanacağını aktaran Bakan Özer, adını saymadıkları ilçelerde eğitim süreçlerinin valiliklerin sorumluluğunda takip edileceğini söyledi. Özer, bölgemizde bin 793 çadır, konteyner ve prefabrik okullarda eğitimin devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Liselere Geçiş Sistemi ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na hazırlanan öğrencilerle ilgili 8. ve 12'nci sınıf öğrenciler ile ilgili bir dizi karar aldıklarını da sözlerine ekleyen Bakan Özer, hem ikinci dönem konularının sınavlara dahil olmaması, hem de bölgedeki 734 noktada destekleme ve yetiştirme kursları açtıklarını, bu hafta sonuna kadar da destek noktasını bine çıkartmayı hedeflediklerini aktardı.

Bölgeye yaklaşık 40 milyar TL'lik bir yatırımın aktarılacağını vurgulayan Bakan Özer “Yatırımları, koordineli şekilde birkaç hafta içerisinde nihayetlendirmiş olacağız. Bölgeye çelik konstrüksiyonlu prefabrik kalıcı okullar yapacağız. Bölgeye 500 yeni prefabrik Okul yapma kararı aldık. Nisan ayına kadar adım adım bunları hizmete alarak, çocuklarımızın eğitim-öğretimini desteklemeye devam edeceğiz"  diye konuştu.

Bakan Mahmut Özer, Vali, Milletvekilleri, Kaymakam ve Belediye Başkanıyla birlikte AFAD, Millî Savunma Bakanlığı, NATO iş birliğiyle kurulumu devam eden, içinde Mehmetçik okullarının da yer alacağı çadır kentle, İskenderun Balıkçı Barınağı’nda demirleyen depremzedelerin barındırıldığı Süheyla Sultan adlı gemide incelemelerde bulundu.
 


Anahtar Kelimeler: Eğitime kademeli geçiş

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19