“Eğitimi öteleyerek çözüm aranmasın”

Sağlık Meslek Lisesi yerine hastaneye sendika tepkisi;

GÜNCEL 21.02.2020 10:51:37 0
“Eğitimi öteleyerek çözüm aranmasın”

İskenderun/SES

Eğitim İş Sendikası Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Sinan Cibaroğulları, İskenderun´da eğitim öğretim hizmeti veren Akdeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin bilinen adıyla Sağlık Meslek Lisesinin DemirÇelik veya Sarıseki´ye taşınması, binanın Doğum Hastanesine dönüştürülmesine yönelik hazırlıkları dikkat çekerek, bu yönde bir uygulamanın ciddi sorunlara ve kayıplara yol açacağı uyarısında bulundu.
İskenderun´daki Sağlık Meslek Lisesinin, Demirçelik veya Sarıseki´ye taşınması konusunda ilgilileri uyardıklarını belirten Cibaroğulları, “İskenderun´da eğitim öğretim hizmeti veren Akdeniz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin bilinen adıyla Sağlık Meslek Lisesinin Doğum Hastanesine dönüştürüleceği ve bu amaçla inceleme yapmak üzere bir maarif müfettişi görevlendirildiği anlaşılmıştır. Sağlık Meslek Lisesinin doğum hastanesine dönüştürülmesi ile ilgili ön incelemelerini tamamlayan müfettişlerin İskenderun Demirçelik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Sarıseki Çelik İhracatçıları Birliği Recep Sami Yazıcı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde incelemeler yaptıkları ve Sağlık Meslek Lisesi öğrencilerinin oraya taşınması ile ilgili inceleme yaptıkları tespit edilmiştir. Konuyla ilgili Millî Eğitim Bakanlığıyla Sağlık Bakanlığı arasında yazışmaların yapıldığı ve MEB´in buna onay verip vermeyeceğinin beklendiği duyumu alınmıştır” dedi.

Sağlık Meslek Lisesinin Doğum Hastanesine dönüştürülmesine gerekçe olarak yeni hastane yapacak alan/yer bulunmadığı gerekçesinin ise gerçeği yansıtmadığını savunan Cibaroğulları, iki yıl önce yapılan bir toplantıda uygun alan önerilerini hatırlattı. Cibaroğulları, şunları kaydetti: “Bundan iki yıl sendikamız Eğitim İş´in de içinde bulunduğu İskenderun´daki STK´lerle yapılan ve milletvekillerinin de katıldığı toplantıda hastane yapımına uygun birçok yer önerisinde bulunulmuştur. İskenderun, Belen ve Arsuz´a hitap edecek şekilde Arsuz Çevre yolu girişindeki (otoban altı) alanda hastane yapılması önerilmişti. Bir diğer öneri de mevcut eski SSK hastanesinin yıkılıp yakındaki parkın da eklenmesi ve gerekiyorsa çevredeki eski bir iki katlı binaların gerçek bedeli ödenerek istimlâk edilmesi ve oluşacak geniş alanda hastane yapılmasıydı. Ama görülüyor ki bu önerilerin hiçbiri dikkate alınmamış, birçok öğrencinin hayalini süsleyen bir eğitim yuvasının ortadan kaldırılarak çözüme ulaşılmaya çalışıldığı görülmektedir. Tekrar ediyoruz, “Doğum Hastanesi yapacak alan mevcut değildir.” iddiası gerçekleri yansıtmamaktadır. Hastane yapacak birçok yer mevcuttur ve bu yerler İskenderun´daki sivil toplum kuruluşları tarafından yetkililere önerilmiştir. Bunların dışında yetkililerin bilgisinde olan daha birçok yer vardır.”


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

Belen’de Kut'ül Amare Zaferi kutlaması

17 milyon lira "başvurusu"

Hak-İş'ten 1 Mayıs açıklaması

Arsuz'da belediyenin borcu 63 milyon lira

1 Mayıs, kutlanıyor

Çiftçiler tarlalarına girerken izin alıyor

15 günde 13 kilometre kanalizasyon temizlendi

Yapı denetim firmalarının ‘el altından’ istediği rakamlar soru önergesi

79,5 milyon dolarlık 'gaz giderme tesisi’

  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00