Ekmeğe yüzde 30 zam

Hatay Esnaf Ve Sanatkarlar Odaları Birliği (HESOB), Hatay´da ekmek fiyatlarını yüzde 30 zam yaptı.

GÜNCEL 1.12.2021 10:48:30 0
Ekmeğe yüzde 30 zam

İskenderun/SES

 Zamlı ekmek fiyatlarının satışına dün sabahtan itibaren başlandı. Buna göre, Hatay´ın tüm ilçelerinde 200 gram ekmek, 1,75 liradan, 2,25 laraya çıkarıldı. Pide ve somun ekmeklerin zamlı fiyattan satışına dün sabah başlandı. Yarım ekmeklerin fiyatı ise 1.25 lira oldu.
İskenderun´da faaliyet gösteren bir ekmek fırınının sahibi, girdilerde yaşanan artışın ekmek fiyatlarında zammı zorunlu kıldığını belirtti. Un fiyatının bir günde üç kez değiştiğini anlatan aynı fırın sahibi, son zamanda yapılan zamlarla un fiyatının yüzde 100, maya fiyatının ise yüzde 50 oranında zamlandığını ifade etti.
Zam öncesi valiyle görüşme
Hatay Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Abdulkadir Teksöz ve Hatay Fırıncılar Odası Başkanı Nasrettin Bucak, 29 Kasım Pazartesi günü Hatay Valisi Rahmi Doğan´ı ziyaret ederek, görüşmüştü. Valilikten ziyarete ilişkin yapılan açıklamada, 'Valilik makamında gerçekleşen ziyarette, misafirleriyle bir süre sohbet eden ve ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren vali Doğan, Teksöz ve Bucak´la ilimizdeki fırıncı esnafları ile ilgili konuları görüştü. Teksöz ve Bucak ise kabulünden dolayı vali Doğan´a teşekkür etti' ifadesine yer verildi. İskenderun HESOB Başkanı Teksöz, önceki gün de İskenderun´da fırıncılarla görüştü. Fırıncılar Odası Başkanı Mahmut Şenöz, görüşmeye ilişkin sosyal iletişim sitesinden yaptığı fotoğraflı paylaşımda şunlara yer verdi: 'Birlik başkanımız Abdulkadir Teksöz İskenderun Fırıncılar Odası üyeleriyle istişarede bulunmak için ziyarette bulundu. Baskan yönetim ve üyelerimiz baskanımıza teşekkür ediyoruz.'
Mersin´de 230 gram ekmek 2 liraya, satılırken, Gaziantep´te ise geçen hafta 170 gram ekmek 1.5 liradan 2 liraya çıkarılırken, 200 gram francala ekmek (kepeksiz ekmek) ise 1,75 kuruştan 2 liraya çıkarıldı. Osmaniye´de ise 220 gram ekmek, 2,50 liradan satılıyor. Adana´da da geçen haftadan itibaren 200 gram ekmeğin 2.25 liradan satılmasına karar verildi, ancak valilik henüz bu rakamı onaylamadığı için zamlı satışa başlanmadı.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57