'Ekonomi kırmızı alarm veriyor'

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu Üyesi Necmettin Çalışkan, Türkiye´nin 2020 yılında ciddi sorunlarla karşı karyıla kalabileceğini belirterek, “Felaketin ilk perdesi yaşanıyor.

SİYASET 29.01.2020 10:31:55 0

İskenderun/SES

 Devamında değil borçları, borçların faizini ödeyemez duruma geleceğimiz konuşuluyor. Bereket, rakamları da kimse tam olarak bilmiyor. Çünkü İstatistik Kurumu´nun açıkladığı rakamlarla çarşı pazardaki fiyatlar arasında dağlar kadar fark var. Bunun adı olsa olsa kandırma ekonomisi. Lafı eveleyip gevelemeden söyleyelim ekonomimiz, kırmızı alarm veriyor” dedi.
Hükümetin zam yapmadan ekonomiyi sürdürmesinin mümkün görünmediği savunan Çalışkan, emekli ve ücretli çalışanların yaşadığı olumsuz koşulların işverenleri de etkilediğini kaydeden Çalışkan, şirketlerde iflas ve konkordato ilanlarının devam etmesinin beklendiğini ifade etti. Çalışkan, şu görüşleri dile getirdi: “2020 yılı ciddi sorunlara gebe. Hükümetin zam yapmadan ekonomiyi sürdürmesi mümkün görünmüyor. Ve zamlar baş döndürücü hızla devam ediyor. En son gelen doğalgaz zamları sosyal medyada ilk sırada yer aldı. Halk konuyu ilginç mesajlarla hükümete duyurmaya çalışmaya başladı. Tabi duyan olursa. Hele de ilgili bakanın elektrik ve doğalgaz faturalarının yüksekliğinden şikâyet eden sosyal medya paylaşımları ile ilgili, 'Elektriğe zam az bile' şeklindeki açıklaması, ne kadar ilgisiz ve bir o kadar alana yabancı olduklarını gösteriyor. Ücretli çalışanların hali içler acısıyken ve millet, su, elektrik, doğalgaz, telefon ve vergileri nasıl ödeyeceğini kara kara düşünürken, işverenlerin durumu da en az onlar kadar perişan. Enflasyon rakamları düşük gösterilse de şirketler iflas-konkordato ilan ediyor. Hâlâ, “Biz gidersek memleket batar” algısı üretiliyor. Aslında enkazın üstünü kapatmak için her türlü manipülasyon yapılıyor. Ülkenin en büyük sorunlarından birisi olarak savaş ekonomisi gündemde değil. Komşularımızla sıfır sorun politikası komşularımızla her gün dalaş siyasetine dönüştü. Peki, borcumuz ne kadar? Cari açık ne durumda? Ödediğimiz faiz ne kadar? Tahvil ihracı ne demek? Hazine adına borçlanma yetkisi verilen yabancı bankalar kim/kimler?Reel sektör ne halde? Üretimde ne durumdayız? Kanal İstanbul nasıl finanse edilecek? Oralardaki araziler hangi yabancılara kaptır(ılm)ıyor? Bu başlıklarla ilgili bir açıklama okuyor musunuz? Kimin umurunda. Aman boş ver, 2020 şahlanış yılı olacak”


C. Atalay, TİP'in 5 ilçedeki adaylarına oy istedi

VP Hatay adayı Hadimoğulları: Seçimler, eşit koşullarda yapılmıyor

Erkan Baş: "Yoksul daha yoksul, zengin daha zengin oldu"

"Yeni İskenderun'u inşa etmeye sayılı günler kaldı"

Duduoğlu gençlerle görüştü

"Yönetimimizde muhtarların mahallelerle ilgili sorunları kalmayacak"

Bayır Bucak Türkmenlerinden Ceylan'a destek ziyareti

Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00