Ekonomide yeni yol haritası

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) İskenderun İlçe Başkanı Ayhan Bodur, hükümetin uygulamaya koyduğu teşvikler ve destekler sayesinde ekonominin çarklarının hızlı dönmeye devam ettiğini belirtti.

15.06.2017 10:38:30 0
Ekonomide yeni yol haritası

 Bodur´a göre, Türkiye´nin yeni dönemdeki yol haritasının büyüme, istihdam, adalet, güvenlik, özgürlük ve gelir dağılımı üzerine olacak.

2017´nin ilk çeyreğinde bir önceki dönemine göre yüzde 5´lik büyüme oranına dikkat çeken Bodur, büyüme oranını uygulanan mali teşviklerin de yerinde olduğunun göstergesi olarak yorumladı. Yazılı yaptığı açıklamada Bodur, 'Türkiyemiz 29 çeyrektir, hızla büyümeye devam ederken, açıklanan büyüme verisi, hükümetimizin uygulamaya koyduğu geçici vergi indirimleri, Kredi Garanti Fonu, KOSGEB, prim ötelemesi, yatırım teşvikleri ve istihdam destekleri gibi mali teşviklerin ne kadar yerinde olduğunu bir kez daha göstermiştir. Bu teşvikler yatırım, üretim, ihracat ve istihdam artışını desteklemiş, iç talebi ivmelendirmiştir' dedi.
Hükümetin aktif, kararlı ve cesur adımlar atarak, ekonominin ihtiyaç duyduğu kararlar gecikmeden aldığını ve Türkiye´nin bu dönemdeki yol haritasının büyüme, istihdam, adalet, güvenlik, özgürlük ve gelir dağılımı üzerine olacağını kaydeden Bodur, bölgesel verilerin de sevindirici olduğunu kaydetti. İstanbul Sanayi Odası verilerine göre 2016 yılında İskenderun Körfezi bölgesinden üretim ve satışlardan elde edilen cirolarıyla Türkiye´nin ilk 500 şirketi arasında 12 şirketin yer aldığına dikkat çeken Bodur, değerlendirmesini şöyle sürdürdü: 'Bu şirketlerin varlığı ve sergiledikleri performanslar bölgemizde istihdam, ihracaat ve diğer sektörlere olan türev etkileri ile bölge ekonomisine ivme kazandıracaktır. Hükümetimizin, sürekli ülkemizin önünü açacak projeler geliştermesi, iş adamlarımıza sağlanan kolaylıklar, büyümemizde etkin rol oynamıştır. Ülkemizde ve bölgemizde ekonomimizin daha da güçlenerek 2023 hedefleri doğrultusunda yol alacağından hiç şüphem yoktur.'


Anahtar Kelimeler: Ekonomide yeni haritası

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

AÇKD eski başkanı S. Asker yaşamını yitirdi

  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,58% 0,34
  • EURO

    34,77% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2511,73% 1,11
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22