'Ekonomik kriz tablosu yok'

24 Haziran seçimlerine yönelik teşekkür ziyaretlerini sürdüren Hatay Milletvekili Hacı Bapram Türkoğlu, partisi AKP´nin Payas ilçe teşkilatı tarafından Karbeyaz mahallesinde düzenlediği kahvaltıda yöre sakinleriyle biraraya geldi.

SİYASET 14.08.2018 11:24:15 0

İskenderun/SES

Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, AKP Hatay İl Başkanı İbrahim Güler, partinin Payas İlçe Başkanı Veysi Güler ve Dörtyol İlçe Başkanı Yasin Taşar ile yönetici ve belediye meclis üyelerinin de katıldığı kahvaltıda konuşan milletekili Türkoğlu, 24 Haziran´da partisi v eadaylarına verilen desteğe teşekkür etti.

'Türkiye´nin müttefikliğine ihtiyaç duymayanlara, Türkiye´nin de ihtiyacı olmaz'
Hatay Milletvekili Türkoğlu, halkla buluşmasında dövizdeki yükselen artışa ilişkin olarak şunları söyledi: 'Son dönemlerde Türkiye´ye dolar üzerinden operasyonlar yürütülüyor. Hazine, Maliye Bakanlığı, BDDK, SPK ve diğer kurumlar, finansal istikrar için gerekli adımları attı. 1960´lı, 70´li yıllarda yaşanan krizleri, 1995, 2001 krizini hatırlayanlar bilirler ki; Bir ülkede gerçekten ekonomik kriz varsa, o ülkede yağ, ekmek, şeker, yakıt kuyrukları olur. Yazar kasalar fırlatılır, bankalar iflas eder, holdingler, şirketler kapanır, esnaf kepenk indirir. Halbuki Türkiye´de böylesi bir tablo yok. Dolar üzerinden yürütülen spekülatif haberlere itibar edilmesin. Hiç kuşkusuz Türkiye bu süreçten güçlenerek çıkacaktır. Askeri darbeleri, terör saldırılarını ve nice finansal operasyonların üstesinden gelen Türkiye, bugün daha kararlı ve daha dayanıklıdır. Bu tehdit ve saldırılar bizi yolumuzdan döndüremez, istikametimizden geri çeviremez. Türkiye´nin kutlu yürüyüşü devam edecek ve 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize kuşkusuz emin adımlarla ilerleyeceğiz. Suriye, Irak, Doğu Akdeniz, Kıbrıs politikalarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz ve Türkiye´yi şaha kaldıracak mega projeleri bir bir hayata geçireceğiz. Türkiye´nin dostluğuna, müttefikliğine ihtiyaç duymayanlara, Türkiye´nin de ihtiyacı olmaz. Kur, dolar, faiz, yaptırım, ambargo hiçbiri umurumuzda değil. Biz bugünlere milletimizden aldığımız güç ve destekle geldik. Tüm dünyaya ekonomik savaş ilan eden, yaptırım tehditleriyle ülkeleri haraca bağlayan harami düzeni asla kabul Eemiyor ve 16 imparatorluk bakiyesi üzerinden yükselen Türkiye olarak Anadolu´dan alayına meydan okuyoruz.'

AKPli Güler: Hedef, güçlenen Türkiye
AKP Hatay İl Başkanı Güler de şunları söyledi: 'Sekiz yıl öğretmen olarak ülkeye hizmet ettim. Sonra öğretmenlik mesleğini bırakıp uluslararası nakliye işine başladım. Sahip olduğum tüm tırları bu ülkenin, bu devletin imkanları ile helalinden kazandım. Tırlarımızı devletimize feda ederiz, ama dolar üzerinden Türkiye´ye operasyon çekenlere canımız, malımız hahasına asla geçit vermeyiz.'
1960´da asıl hedefin Adnan Menderes olmadığını, 1974 Kıbrıs Barış Harekatı sürecinde uygulamaya sokulan ambargonun hedefinin Bülent Ecevit olmadığını ve şimdi de hedefin AKP olmadığını ifade eden Güler, hedefin, büyüyen, güçlenen, ayakları yere sağlam basan ve küresel şer güçler tarafından hizaya sokulamayan Türkiye ve Türkiye´nin şahsında tüm İslam alemi olduğunu savundu. Yazılı yapılan açıklamaya göre, bankacılık sektörünün tıkır tıkır işleyen, yerli ve milli sermaye ile savunma sanayinde imalatı yüzde 90 artıran, IMF´yi kapı Ddşarı eden, ihracat rakamları her dönemde bir önceki döneme kıyasla artış kaydeden Türkiye´de doların astronomik yükselişinin matematiksel olarak bir izahının olmadığını belirten Güler, “17/25 Aralık´ta, Gezi´de, Kobani´de, 15 Temmuz´da başaramadılar, yine başaramayacaklar. Bu milleti bölemeyecekler, bayrağımızı İndiremeyecekler, ezanlarımızı susturamayacaklar. Bu devlete diz çöktüremeyecekler' dedi. AKP Payas İlçe Başkanı Güler de etkinliğe katılanlarla 24 Haziran seçimlerinde partisine destek verenlere teşekkür etti.


TİP, Hatay adayı Gökhan Zan'ı geri çektiğini duyurdu

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası İskenderun Temsilcisi Nacar: Halk giderek yoksullaşıyor

Bir günde 1.315 kişiye sorgulama

Öntürk: Projelerin çoğu doğrudan kadınlara değer katacak

Duduoğlu'ndan filtre sektörüne destek sözü

Gül, kahvaltıda ağırlandı

İYİ Parti adayları İskenderun'da esnafla buluştu: Elbiseyi beraber tasarlayacağız

SP Milletvekili ve HBB Başkan adayı Çalışkan: Sorunları biliyoruz, çözüme yakınız

SHD'den deprem sonrası Hatay konut raporu

Cumhur İttifakı HBB adayı Öntürk: Hatay, 10 yılda 50 yıl geriye gitti

Kiracılar da beyan yapabilecek

HBB Başkanı ve CHP adayı Savaş: Hatay’ın bütün projelerini bitirdik

Arsuz’a 9, Belen'e 12 aday

ATSİAD Arsuz'a OSB istedi

İskenderun'a kadın adayı Deva Partisi'nden

  • BIST 100

    8718,11%-1,25
  • DOLAR

    32,33% 0,16
  • EURO

    35,17% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2243,92% 0,03
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 0,00