'Ekonomik sıkıntılar ciddi yaralar açıyor'

Saadet Partisi (SP) GİK Üyesi ve Teşkilat Genel Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Necmettin Çalışkan, son zamanlarda öne çıkan ekonomik sorunların ciddi yaralara yol açtığını belirtti.

GÜNCEL 11.03.2020 10:33:17 0

İskenderun/SES

Partisinin il divan toplantılarına katılan Necmettin Çalışkan, bu buluşmalarda hem partisinin teşkilatlanmasına yönelik çalışmalarla ilgili görüş alışverişinde bulunuyor hem güncel gelişmelere ilişkin partisinin yaklaşımını paylaşıyor. Son olarak SP´nin Kırklareli İl Başkanlığı Mart Ayı İl Divan Toplantısı´na katılan, ardından son ekonomik gelişmelerle ilgili görüşlerini gazetemize yazılı olarak ileten Çalışkan, “İnsanlar faturaları ödemekte zorluk çekerken, intiharlar yaşanırken, ülke kaynaklarının israf, konfor ve faize harcandığı bir dönemden geçiyoruz” dedi.
Bugün Türkiye´nin birçok sorunu bulunduğunu, ancak son zamanlarda öne çıkan ekonomik sorunların yol açtığı ciddi yaralara dikkat çeken Çalışkan, şu görüşleri paylaştı: “İnsanlar faturaları ödemekte zorluk çekerken, intiharlar yaşanırken, ülkenin kaynaklarının israf, konfor, borç/faiz ve yararsız yatırımlarla çarçur edildiği bir dönemden geçiyoruz. Hele ki açlık, işsizlik, ekonomik kriz ve bağlı sebeplerle artan intiharlarla karşı karşıyayız. Kalkınmanın içerisine üretimi koymadan yalnızca; hapishane, adliye binası, saray, stadyum, park, müze, tünel, yol ve köprü gibi betona yatırımlar yapılıyor. Tabiî ki ülkemizin bu saydığımız hizmetlere de ihtiyacı var. Ancak devasa bir cari açık varken, borç almış başını gidiyorken ve bunu çözmek için üretime yönelmek birinci öncelikli olması gerekirken ülkeyi beton yığınına döndürmek hangi aklın ürünü anlamakta güçlük çekiyoruz. Ülkenin bugün en çok ihtiyacı olan kötü giden ekonomik soruna çözüm olarak ‘Üretim kalkınma ve adil paylaşım´ diyen Saadet Partisi´ne ihtiyaç var. Biz her fırsatta uyarı ve çözümlerimizi söylemeye devam edeceğiz.”


Emekli, seyyanen 12 bin lira zam istedi

"Hatay’ı yatırım ve istihdam cenneti haline getireceğiz"

"Şehri daha yaşanabilir kılacağız"

"Önceliğimiz depremzedeleri konut sahibi yapmak"

“İskenderun'u yaşanabilir hale getireceğiz”

EMEP Genel Başkan Yardımcısı ve Gaziantep Milletvekili Karaca: Bu seçim, Hatay halkının hayatta kalma seçimidir

“İnsanlar hala yarını göremiyor”

Akbay ailesinin acısı

Mobil Basın Evi, seçimde gazetecilerin hizmetinde

Sarıseki stadyumu yarın açılıyor

GC, Gazeteci Kitapları Sergisi açtı

Rektörün danışmanlığını yapacağı projeye, TÜBİTAK desteği

Dörtyol-Payas karayolunda kaza: 6 ölü, 1 yaralı

MKÜ sınav yönetmeliğinde değişiklik yapıldı

"Hatay’a karşı tarihi bir sorumluluğumuz var"

  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,16
  • EURO

    34,95% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2324,05% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00