Elektriği kesilen çifti, sulama yapamıyor

Hatay Milletvekili Birol Ertem, Afrin operasyonu ve Suriye savaşından dolayı Hatay´ın ciddi anlamda ekonomik kriz yaşadığını belirtti ve sorunu soru önergesiyle Meclis´e taşıdı.

SİYASET 27.02.2018 17:24:10 0
Elektriği kesilen çifti, sulama yapamıyor

Sadet Berkyürek/İskenderun

Hatay´ın en büyük gelir kaynağının tarım olduğunu ve çiftçilerin tarlalarını elektrik enerjisiyle elde edilen yer altı sularıyla sulamadığını belirten milletvekili Ertem, 'Çiftçilerimiz elektrik faturalarını daha önce dönemsel olarak ödemelerine rağmen iki yıldır aylık fatura halinde ödemektedirler. Üst üste iki fatura ödeyemeyen çiftçilerin elektrikleri kesilip tarlalarını sulayamamaktadır. Bu da zaten zor günler yaşayan çiftçilerimizi perişan etmekte' değerlendirmesini yaptı.
Hatay Milletvekili Ertem, TBMM Başkanlığına verdiği,e Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istediği önergesinde şu sorulara yer verdi: 'Suriye savaşı nedeniyle zor durumda olan çiftçilerimize ödemede kolaylık sağlamak amacıyla faturalarının tekrar dönemsel hale getirilmesi, elektriklerinin kesilmemesi, borçlarının ertelenmesi veya yapılandırılması gibi düzenlemeler yapmayı düşünüyor musunuz? Çiftçilerimizin yoğun şikayetine neden olan ve üretim amacıyla kullanılan elektrik faturalarını dönemsel olarak ödemelerinden neden vazgeçilmiştir? Elektrik borçlarını ödeyemeyen çiftçilere uygulanan faiz oranı kaçtır? Çiftçilerimizin tarımsal sulamada kullanılan elektrikten kaynaklanan toplam borçları ne kadardır? arımsal sulamada kullanılan elektrik ücretlerini azalmak için yürütülen veya planlanan çalışmalar var mıdır?'

 

 


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19