Elektrik kesme ´arbedesi´

Hatay´da tarım alanında üretim yapanların yaşadığı sorunlar ve son günlerde faturaların ödenmemesi üzerine, borç nedeniyle yaşanan elektrik sorununda arbede yaşandı.

GÜNCEL 1.08.2019 11:00:44 0
Elektrik kesme ´arbedesi´

Akın Bodur/İskenderun

 Hataylı siyasetçilerin haftalardır gündeme getirdiği, parlamentoda anlattığı ve tarım üretimi yapanların elektrik borcunun ertelenmesine veya faizlerin silinmesi ve yapılandırılmasına yönelik öneriler yaşama geçmezken, dün Reyhanlı´nın kırsalındaki Kuşaklı mahallede elektrik kesmeye gelenlerle yöre halkı arasında arbede yaşandı.
CHP´den Hatay Milletvekili adayı olan Bestami Türkmen, Amik Ovasındaki üreticinin elektrik sorununu sosyal medya üzerinden paylaştı. Türkmen, paylaşımında şunlara yer verdi: 'Hatay´da çiftçiler hala perişan, pamuğun ve diğer bitkilerin suya en ihtiyaç olduğu dönemde EnerjiSA çiftçilerin elektriğini kesiyor yada uzun saatler çiftçilerin yoğun olduğu bölgeye elektrik vermeyerek, tarımın ve ülke ekonomisinin çöküşüne zemin hazırlıyor. Tarım tekrar ayağa kaldırılmalıdır. Çiftçilerin elektrik borcundan dolayı oluşan fahiş oranlardaki faizler silinerek, borçlar dönem sonlarında ödenecek şekilde yapılandırılmalı, barajlar devreye girene kadar çiftçi desteklenmeli, prim ödenmelidir. Girdilerin çok fazla, yüzde 100´leri aşan oranlarda zamlanması mazotun her geçen gün daha da zamlanarak üretimi imkansız hale getirmektedir. Devletin tarımda çiftçiye olan destekleri bugün sembolik oranlarda olup, biran önce piyasa ve ülke koşullarına uygun oranlarda destekleme primleri mutlaka artırılmalıdır. Kuşaklı (Sansarin) köyünde EnerjiSA yetkilileri tarlaların elektriğini kesmek isteyince köy halkıyla karşı karşıya geldi. Olay yerine jandarma ekipleri ve muhtar geldi, kısa süreli arbede yaşanarak, elektrikleri kesildi. Bu gibi durumların önüne geçilmeli. Enerji Bakanlığı ile Tarım Bakanlığı komisyon oluşturarak, dağıtım şirketleri ile koordine kurmalı, çiftçilerin mağduriyeti geç olmadan giderilmelidir.'


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57