'Elektrik şirketleri, camileri abone yapmıyor'

Hatay Milletvekili İsmet Tokdemir, camilerin aydınlatma bedellerinin genel bütçeden karşılanırken, ısıtma ve soğutma giderlerinin vatandaştan toplanan paralarla karşılanmasını önergeyle parlamentoya taşıdı.

SİYASET 17.03.2021 15:50:57 0

İskenderun/SES

Milletvekili Tokdemir, önergesinde, 'Camilerde hali hazırda uygulanan çift elektrik abonelik sistemi ile camilerin aydınlatma giderleri genel bütçeden karşılanırken, ısınma ve soğutma giderlerin vatandaşlardan toplanan paralarla ödenmeye çalışılmaktadır. Camilerin elektrik giderleri sadece aydınlatmalar devlet tarafından ödeniyor. Isıtma ve soğutma giderleri ise ödenmiyor. Ülkenin genelinde olduğu gibi Hatay genelinde ve özellikle Reyhanlı ilçesindeki camilerin birçoğunda ısıtma-soğutmadan kaynaklı geçmişe dönük ödenmemiş elektrik faturası borçları bulunmaktadır. Bu faturaların zamanında ödenemeyişinden dolayı elektriği kesilen veya kesilmesi tehdidi ile alakalı sıkıntılı durumlar yaşanmaktadır.
Camilerin ısınma ve soğutmadan kaynaklı elektrik faturaları cami görevlileri, cemaat ve elektrik şirketlerini karşı karşıya getirmektedir' ifadesine yer verdi.
Hatay Milletvekili Tokdemir, TBMM Başkanlığına verdiği ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını istediği önergesinde, şu sorulara yer verdi: 'Cami ve ibadethanelerimizin geriye dönük borçlarının bir kereye mahsus genel bütçeden ödemeyi düşünüyor musun? Elektrik şirketleri geçmişe dönük borçlardan dolayı ısıtma ve soğutma giderleri için camilerin abonelik işlemlerini yapmamaktadır. Bu konuda bir çalışmanız var mıdır? Cami ve ibadethanelerinin birikmiş elektrik borçlarının görevlilerden talep edilmesi ve icra takibi başlatılması söz konusu mudur?'

 


"Arsuz, tarım ve turizm üzerine kurulu"

Gazeteci Celal Başlangıç yaşamını kaybetti

Demirel Hatayspor’la yolları ayırdı

Başkan borçlanma yetkisi aldı

Hatay 3,8 sarsıldı

Sıkışan yolcuyu itfaiyeciler kurtardı

STK’lar imam Hasan İnci cinayetini sordu

OSB yönetimine iade ziyareti

İsdemir’de çocuk tiyatrosu

1 Mayıs’ta temizlik işçilerini hatırlattılar

1 Mayıs Gar alanında kutlandı

Samandağ'da belediye 180.8 milyon lira borçlu

Geçici işçlerin akitleri feshedildi

Hatay’da 4 yeni İdare Mahkemesi

Levrek balığının işlenmesine ‘araştırma desteği’

  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07