´Elektrik zammı geri alınsın´ imzası

Vatan Partisi (VP) Hatay il örgütü, elektrik zammının geri alınmasına ilişkin açıklamaların ardından imza kampanyası da başlattı.

GÜNCEL 22.02.2022 16:07:07 0
´Elektrik zammı geri alınsın´ imzası

 

Nesrin Geyik/İskenderun
 İskenderun´daki imza kampanyası Kanatlı Caddesi üzerindeki Havuzlu Çarşı bölümünde gerçekleştirildi. Elektrik başta olmak üzere enerji fiyatlarına gelen yüksek zamların, halkın ve üretim yapanları olumsuz etkilediğini ifade eden VP, Hatay´ın bazı ilçelerde zamların geri çekilmesi, ucuz elektrik verilmesi ve elektrik şirketlerinin kamulaştırılması için basın açıklaması yapmıştı.
Vatan Partisi Hatay il örgütü, elektrik üretim ve dağıtımın özelleşmesi sonucu elektriğe yüksek zam yapıldığını belirterek, ´ucuz elektrik ve güvenlik için kamulaştırma´ yaklaşımıyla imza standı açtı. VP İskenderun ilçe başkanı İbrahim Bedir, partisinin ucuz elektrik için başlattıkları imza kampanyasına ilişkin, “İskenderun´da basın açıklaması yaptık, arkasından sanayi bölgesinde esnafımızı ziyaret ettik. Şimdi ise üç gündür süren imza masasında çalışmalarımızı yürütüyoruz. Önümüzdeki dönemde bu anlamda değişik çalışmalar yürüteceğiz. Halkın imza masalarına destek gelmektedir” değerlendirmesini yaptı. VP yöneticileri, imza masasına ev kadınları ve emeklilerin daha çok destek verdiğini ifade etti.

Sendikadan zam tepkisi

Eğitim Sen İskenderun Şubesi de bugün 'Zamlar geri alınsın. Özelleştirmeler iptal edilsin' konulu basın açıklaması yapacak. Eğitim Sen İskenderun Şubesinin açıklaması, bugün saat 12.30´da Ulucami Caddesi üzerindeki Sağlıklı Yaşam Parkı ( eski Bit Pazarı alanı) önünde yapılacak. Eğitim Sen İskenderun Şube yönetimi, zamlara karşı emekçileri alanlara çağırdı.

Topal: Bu soygundur

Hatay Milletvekili Serkan Topal ise elektrik zamlarını eleştirdi ve 'Bu soygundur' dedi. TBMM Genel Kurulunda konuşan milletvekili Topal, 'İktidara bir kez daha sesleniyorum: Elektrik faturaları vatandaşımızın cebini çarpmaya devam ediyor. Bu soygun değil de nedir? Bakın, Hataylı bir hemşehrimin faturası; önceki ay 303 lira, bu ay 1.246 lira, tam 4 katı. El insaf, el vicdan ya. Yeter artık. Böyle bir şey olamaz, biraz da vatandaşımızı düşünün. Allah şahit, gün gelir çarpılırsınız, günaha girersiniz' dedi. Hassa´da meydana gelen doğal afete ilişkin değerlendirme de yapan milletvekili Topal, yaraların sarılması için Hassa´nın afet bölgesi ilan edilmesini talep etti ve şöyle konuştu: 'Hassa ilçesinde doğal afet yaşanıyor. Vatandaş mağdur oluyor. Doğal afet bölgesi ilan edilmiyor, neden? Hassa´daki vatandaşlar mağdur. Bir an önce doğal afet ilan edelim, o vatandaşların mağduriyetini birlikte giderelim' diye konuştu.

SP´den zam tepkisi

Saadet Partisi İskenderun İlçe Başkanı Halil İbrahim Çelik de parti binasında düzenlediği basın toplantısında, elektrik ve doğalgaz faturalarında yaşanan artışlara tepki gösterdi. Hükümetin yapılan zamlar konusunda geri adım atması gerektiğini belirten SP İskenderun İlçe Başkanı Çelik, “Vatandaş, gelen yüksek faturalar karşısında aldığı maaşla ancak bu faturaları ödeyebilir, peki neyle geçinecek bu insanlar. Esnafımız artık gelen zamdan dolayı çileden çıktı. Siftah etmeden kapatan esnafımız var, bazı iş yerlerinde elektrik faturaları kira fiyatını geçmiş durumda. Son zamanlarda elektrik faturalarına gelen zamlar milletimizi çok yıprattı. Bilhassa emekli olan bir kardeşimiz bu faturaları nasıl ödeyecek. Ödedikten sonra nasıl geçinecek. Birde çıkıp bu zamlar devlet yapmıyor diyorlar. KDV indirimleri güzel ama yetersiz. Bu fahiş fiyatları düşürecek gibi durmuyor. Görüyoruz fiyatlar düşmedi. Denetleme olayının da daha sağlıklı yapılması gerektiği kanaatindeyiz' değerlendirmesini yaptı.

CHP: Halkın ekonomisi çöktü

CHP Hatay İl Başkanı Ramiz Parlar ise, AKP iktidarının yanlış politikaları sonucu halkın ekonomisinin çöktüğünü söyledi. Ekonomide yaşanan sorunlar, peş peşe yapılan zamlar ve vatandaşların alım gücünün düşmesi üzerine ´geçinemiyoruz´ dediğini anlatan CHP il başkanı Parlar, faturalara yapılan zamların derhal geri alınmasını, asgari ücretin vergi dışında bırakılmasını ve esnafın bankalara olan borçlarının silinmesini istedi. Parlar, 'Akıl dışı ekonomi politikaları, demokrasi ve adalet dışı uygulamalar, kaşıkla verilip kepçeyle alınan asgari ücret, peş peşe gelen zamlar derken vatandaş artık bıktı usandı. Asgari ücrete, emekliye yapılan zamlarla diyecek laf yok. Bir cepten girdi diğerinden nasıl çıktığını dahi anlamadık. Esnaf zaten harap durumda. Tüm bunların sorumlusu olan AKP genel başkanı ve iktidar kurmayları ise hiçbir şeyi üzerine alınmamaya, problemleri görmezden gelmeye devam ediyor. İktidar gözlerini kapayıp, kulaklarını ise halka karşı tıkamaya devam etsin. Her şeyin bir bedeli var. AKP de o bedeli sandıkta çok ağır ödeyecek. İktidara çok az bir süremiz kalsa da mevcut görevimizi yerine getirip, ana muhalefet partisi olarak iktidara uyarılarımızı yapmaya devam ediyoruz. Halka karşı biraz olsun sevginiz kaldıysa, yapılan zamları geri çekin, asgari ücreti vergi dışında bırakın ve kan ağlayan esnafın borçlarının silinmesi için bir şeyler yapın' diye konuştu.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19