Elektrikli araç yarışına 28 kişilik takım

Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da TÜBİTAK´ın Elektrikli Araç Yarışlarına katılmak için hazırlıklarını sürdüren İSTE–IEEE Öğrenci Topluluğu´na, Atakaş Şirketler Grubu´ndan destek geldi.

GÜNCEL 2.09.2019 10:32:41 0
Elektrikli araç yarışına 28 kişilik takım

İskenderun/SES

 Proje konusu aracın tüm araştırma ve geliştirme masraflarını karşılamak amacıyla, Atakaş Şirketler Grubu, İSTE–IEEE Öğrenci Topluluğu´na sponsor oldu. İSTE-IEEE Öğrenci Topluluğu, bu yılki yarışlara İSTİKRAR EV-1 adını verdikleri elektrikli araç ile katılacak.
Global bir topluluk olup adından dünya genelinde söz ettiren İSTE-IEEE Öğrenci Topluluğu, bu sene #milli teknoloji hamlesi sloganı ile birden fazla yarışmanın düzenlendiği TEKNOFEST (https://www.teknofest.org/) kapsamına alınan “Efficiency Challenge-TÜBİTAK Elektrikli Araç Yarışlarına” (https://challenge.tubitak.gov.tr/anasayfa.html) katılacak. İSTE-IEEE Öğrenci Topluluğu´nun bu yola çıkmasının en büyük amacı, elektrikli araç geliştirme pazarında İSTE öğrencilerini kalıcı kılmak. İSTİKRAR EV-1´in tüm masraflarını üstlenerek tek sponsoru olan ATAKAŞ Şirketler Grubu´nun verdiği destek ile başlatılan çalışmaların büyük bölümünün tamamlandığı bildirildi. Araç kontrol sistemi geliştirilmesi konusunda son aşamaya gelindiği ifade edilen İSTE açıklamasına göre batarya konusundaki Ar-Ge çalışmaları da devam ediyor.
İSTE açıklamasında Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Murat Furat´ın şu değerlendirmesine yer verildi: “İSTE-IEEE Öğrenci Topluluğu bu yaz bu projeye adandı. Bir fikrin projeye ve ürüne dönüşmesi çok önemli. Başarmayı öğrenmek, takım olmak, sabırlı olmak, başarmak kadar önemli. İstikrar da çok önemli. Bu yüzden aracımızın ismi İSTİKRAR EV-1 olarak seçildi. Geçen sene bu yarışmaya yine İSTE-IEEE Öğrenci Topluluğu başka bir araç ile katılmıştı ve büyük başarı kazanmıştı. Bu yıl da yine aynı şekilde başarılı olmak istiyoruz, İSTE´yi ve İskenderun´u en güzel şekilde temsil etmek istiyoruz.”
Motor ve motor sürücü alanlarında Ar-Ge faaliyetlerini devam ettirip önümüzdeki yıllarda bu parçaları yerli olarak üretmeyi hedeflediklerini de kaydeden Dr. Furat,200´den fazla öğrenci üyesi bulunan IEEE-İSTE Öğrenci Topluluğu´nun Elektrikli Araç (İSTİKRAR EV-1) Takımının bu yıl 28 öğrenciden oluştuğunu hatırlattı. Furat şunları kaydetti: “En az elektrik tüketerek en çok mesafeyi kat edebilen araç olabilmek adına öğrencilerimiz piste çıkmak için sabırsızlanıyor.”


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9711,46%0,69
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,81% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2426,25% -0,14
  • Ç. ALTIN

    3994,88% -0,57