´Elektrikli otomobil´ kentte satışta

İskenderun´da otomotiv sektöründe faaliyet gösteren Anıl Otomotiv, elektrik otomobillerin satışına başladığını bildirdi.

GÜNCEL 19.04.2022 14:59:02 0
´Elektrikli otomobil´ kentte satışta

Nesrin Geyik/İskenderun

 13 farklı otomobil markasını yöre halkıyla tanıştırdıklarını ifade eden Anıl Otomotiv firmasının sahibi Şekip Abacı ve oğlu Anıl Abacı, kentteki gazetecilerle iftarda buluştu. Otomotiv sektöründeki tecrübelerini farklı bir hizmet alanında da sürdürdüklerini anlatan yüzde 100 elektrikle çalışan MG marka otomobili piyasayla buluşturduklarını anlattı. Benzin ve mazot fiyatlarına gelen artışların insanları farklı enerji sektöründe çalışan ulaşım araçlarına yönelttiğini anlatan Abacı, satışa sundukları MG ZS EV marka araçları gazetecilere tanıttı, yöre insanını da araçlarla test sürüşü yapmaya davet etti.
Anıl Otomotivde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Şekip Abacı, oğlu Anıl ve çalışanlarıyla birlikte bayiliğini yaptığı MG marka araçların tanıtımını yaptı, otomotiv sektörünün elektrikli araçlara dönüş yaptığını ifade etti. Şekip Abacı, MG ZS EV marka araçların saatte 140 kilometre hız yapabildiğini, tam dolu batarya ile 428 kilometre azmi menzil yapabildiğini, bu süredeki enerji tüketiminin ise 186 Wh/km olduğunu; 400 kilometrenin yaklaşık 90 liralık elektrikle gidilebildiğini kaydetti. Aracın şarj süresinin 7,5 saat olduğunu anlatan Abacı, belirli mesafelerde bulunan hızlı şarj istasyonları ile 40 dakikada yüzde 80 doluluk oranına ulaştığını, araçla birlikte 25 bin lira değerinde şarj aletini de verdiklerini ifade etti. Abacı, 7 yıl garanti verilen araçların geri alım garantisi bulunduğunu da söyledi.


Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19