Eleştiri hakkı suç sayıldı

5 yıl önce yaptığı ´Ne darbe, ne tek adam´ paylaşımı nedeniyle hakkında dava açılan Hatay Barosu avukatlarından Hakan Mazman, İskenderun 2. Asliye Ceza Mahkemesi´nde hakim karşısına çıktı. Hakkında ceza istenen Mazman´ın duruşmas

GÜNCEL 10.11.2021 19:39:28 0
Eleştiri hakkı suç sayıldı

Hatay Barosu adına da takip edilen duruşmada Savcı, mütalaasında Mazman´ın cemaat iktidar ilişkisine gönderme yapılan paylaşımları suç olarak değerlendirdi, ‘Cumhurbaşkanına hakaret´ suçundan ceza verilmesini istedi. Duruşmasındaki savunmada Av. Mazman, bir partinin üyesi olduğunu, eleştiri hakkını kullandığını ve paylaşımlarında hakaret içeriği olmadığını vurguladı, beraatini istedi.

Mazman´ın avukatı İlhan Acar da müvekkilinin siyasi kimliğiyle eleştiri hakkını kullandığını belirterek, 'Bu davalar ülkemizin kanayan yarası olan siyasi davalardır. Cumhuriyet tarihinde hiçbir zaman bu suçtan açılan davalar bu kadar fazla olmamıştır. Cumhurbaşkanlığı avukatları bu davaları kazanç kapısı görmektedir. Bu paylaşımlara dava açılmasını esefle kınıyorum, müvekkilimin beratını istiyorum” dedi.

2016´daki paylaşımları üzerine hakkındaki dosyanın bir ihbar mektubu üzerine açıldğını, ilk düzenlenen dosyada savcılık makamının verdiği karar ile söz konusu paylaşımların eleştiri sınırları içerisinde kaldığından koğuşturmaya yer olmadığına karar verildiğini hatırlatan Av. Hakan Mazman, davanın itiraz üzerine yeniden açıldığını, hakkındaki kararın 30 Kasım´daki duruşmada açıklanacağını kaydetti. Ne meslek hayatımda, ne siyasi hayatında ne de paylaşımlarında bugüne kadar hakaret içerikli herhangi bir paylaşımı olmadığını belirten Mazman, şu değerlendirmeyi yaptı: 'Bu eleştiri hakkım çerçevesinde paylaşımlarda bulundum ama maalesef bu paylaşımlar tamamen suç olarak görüldü. Buna rağmen sonuna kadar kararlıyım, Anayasa mahkemesi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi gerekli görür ise sonuna kadar bu mücadeleyi devam ettireceğim. Bunu yapmamın nedeni benim şahsım ile ilgili bir olayın değil, Türkiye de ki demokratik kanalların tıkanmadığını göstermek. Toplumun hukuk ile ilişkisini, toplumun hukuk´a olan güveninin zedelenmesinin önüne geçmek.”


Anahtar Kelimeler: Eleştiri hakkı sayıldı

Hastane bahçesinde korkutan yangın

CHP, Hatay ve İskenderun için yeniden itiraz etti

Arsuz'da bahar coşkusu

Dörtyolluyu denizle buluşturdu

Erzin de ilk meclisini topladı

Dörtyol meclisinde komisyon seçimleri yapıldı

Meclis komisyonlarını CHP belirledi

Dönmez’den alan incelemesi

Öntürk’ten ‘tefeciden borç alınmış’ iddiası

Kaymakamlık avlusunda bayramlaşma

Arsuzlu TCDD Kampında bayramlaştı

Bayramın 3. bakanı Bayraktar oldu

"Deprem Şehitliğine" bakan ziyareti

CHP, Hatay'ı 'çalışma grubu'yla izleyecek

Bakan Özhaseki: 14.2 milyar lirayı Hatay için kullanacağız

  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19